Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετοχή εξόρυξης χρυσού 20πλασιάστηκε λόγω... Bitcoin

Η εταιρεία από το Περού ανακοίνωσε ότι μαζί με την Xyberdata με έδρα τον Μαυρίκιο, θα φτιάξει όχημα ειδικού σκοπού και θα αγοράσει Bitcoin αξίας $1,8 δισ. Ωστόσο, η αριθμητική δεν βγαίνει, βάσει των οικονομικών της.

Μετοχή εξόρυξης χρυσού 20πλασιάστηκε λόγω... Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το επεισόδιο είναι χορηγία από το ανταλλακτήριο BITmarkets

 

Πάνω που λέγαμε πως τα είχαμε δει όλα, στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, διαψευστήκαμε. Και μάλιστα πανηγυρικά!

Μια εταιρεία εξόρυξης χρυσού με έδρα το Περού, η Nilam Resources (σύμβολο NILA), εκτόξευσε την αξία της σχεδόν 20 φορές μέσα σε μία συνεδρίαση.

Αιτία; Ανακοίνωσε πως έχει πρόθεση να αποκτήσει 24.800 Bitcoin αξίας 1,76 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Προσέξτε, όχι απέκτησε. Αναφέρει την πρόθεσή της να αποκτήσει!

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι μαζί με την εταιρεία Xyberdata με έδρα τον Μαυρίκιο, ένα νησί του Ινδικού Ωκεανού, θα εξαγοράσει μια οντότητα ειδικού σκοπού -η οποία δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη- με το όνομα MindWave.

Η νέα εταιρεία, η MindWave, θα αγοράσει 24.800 Bitcoin. Η Nilam Resources θα ελέγχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της MindWave αποκτώντας έτσι τα Bitcoin, μαζί με «άλλα περιουσιακά στοιχεία», ως εγγύηση για την άντληση κεφαλαίων για επενδύσεις σε έργα υψηλής απόδοσης!

Η ιστορία ακούγεται τρελή. Και είναι. Η εταιρεία δεν αναφέρει πώς θα αποκτήσει κρυπτονομίσματα τόσο μεγάλης αξίας, δεδομένου πως η κεφαλαιοποίησή της ήταν μόλις 4 εκατομμύρια. Σήμερα, βέβαια, έχει εκτιναχθεί στα 70 εκατομμύρια, αλλά και πάλι η αριθμητική δεν βγαίνει. Σύμφωνα μάλιστα με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της εταιρείας, προβλέπεται να έχει μόλις 2 εκατ. δολ. σε κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA).

Αν εξαιρέσουμε την εξαιρετικά απίθανη περίπτωση να βρεθεί κάποια τράπεζα που σε τόσο μικρή εταιρεία θα θελήσει να δανείσει 1,8 δισ. δολ., η μόνη πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι να εκδώσει νέες μετοχές ή ομολογιακό δάνειο με σκοπό την απόκτηση Bitcoin. Πράγματι, το δελτίο τύπου της εταιρείας αναφέρει ότι σχεδιάζει να εκδώσει μετοχές (newly authorized Preferred Class of Series C Stock) για να αποκτήσει Bitcoin με «προεξοφλητικό επιτόκιο».

Όσο κι αν ισχύει το «ποτέ μη λες ποτέ» στον κόσμο των meme, πρόκειται για μια μάλλον εξίσου απίθανη εξέλιξη. Κατ' αρχάς, ακόμα και αν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα, γιατί να ανακοινώσουν τον αριθμό των Bitcoin που θα αποκτηθούν και όχι το ποσό των δολαρίων που θα δαπανηθούν; Η έκδοση των νέων μετοχών θα γίνει σε δολάρια, όχι σε Bitcoin.

Επίσης τα στοιχεία της εταιρείας είναι μπερδεμένα. Στο site της, η NILA Holdings, αναφέρει μια διεύθυνση γραφείου στο Snohomish της Ουάσιγκτο και πως πρόκειται για μια εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου (https://www.nila.holdings/). Μια άλλη «ανεπίσημη» τοποθεσία την απεικονίζει ως ανθρακωρυχείο χρυσού στη Νότια Αμερική.

Για να γίνουν τα πράγματα ακόμα πιο ενδιαφέροντα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nilam Resources, Ron McIntyre, παραιτήθηκε. Όπως αναφέρει, πρόκειται για μια κλασική «pump and dump» ενέργεια, όπως παραδέχεται, η οποία ενορχηστρώθηκε εν αγνοία του.

Ο Pranjali More, επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής (COO) της Nilam Resources, έχει άλλη άποψη. «Δίνουμε προτεραιότητα στη σαφή επικοινωνία, αγκαλιάζουμε ιδέες αιχμής και επενδύουμε σε έργα με διαρκή κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Μας καθορίζουν η διαφάνεια, η καινοτομία και η βιωσιμότητα», δήλωσε.

Πριν βιαστούν οι επενδυτές να προβούν σε κάποια κίνηση, θα πρέπει να γνωρίζουν πως ο Όμιλος OTC Markets, η εταιρεία που διαχειρίζεται την OTC Pink, μια πλατφόρμα για εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές μετοχών, χαρακτηρίζει επί του παρόντος τη Nilam Resources ως «Caveat Emptor». Ένας χαρακτηρισμός που δίνεται σε εταιρείες που θεωρεί ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, επειδή υπάρχει εύλογη ανησυχία για το δημόσιο συμφέρον.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v