Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Money Show: Τα μυστικά του κόσμου των κρυπτονομισμάτων

Το Euro2day.gr και το Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας, διοργανώνουν την Κυριακή ένα μαραθώνιο ενημέρωσης διάρκειας 10 ωρών. Οι 14 εκλεκτοί ομιλητές και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Money Show: Τα μυστικά του κόσμου των κρυπτονομισμάτων

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Το Euro2day.gr και το Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας, στα πλαίσια του φετινού Money Show (https://www.moneyshow.org/) σας προσφέρουν την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τις προοπτικές και τις προκλήσεις που προσφέρει ο κόσμος της κρυπτοοικονομίας.

Σε ένα μαραθώνιο 10 ωρών, 14 εκλεκτοί ομιλητές που δραστηριοποιούνται από χρόνια στον κλάδο, θα αναφερθούν στα Bitcoin, Ethereum, Cardano, Solana, Cosmos, NFTs, Metaverse και άλλα πολλά.

Επίσης θα συζητηθούν οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στον χώρο, η επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης και του blockchain στην οικονομία και οι ευοίωνες προοπτικές αναζήτησης εργασίας στον χώρο του Web 3.0.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου στο Αthens Marriott, Συγγρού 385. https://www.marriottathens.gr/

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

13:00 – 14:00 Βασίλης Παζόπουλος
Τι είναι το Bitcoin, για ποιο λόγο έχει αποδειχθεί τόσο ανθεκτικό και για ποιο λόγο τώρα το υποστηρίζει η Wall Street.

14:00 – 15:00 Μιχαλάς Ηλίας
Πως βγάζεις ένα νέο κρυπτονόμισμα. Ζωντανό παράδειγμα

15:00 – 16:00 Δημήτρης Μίλησης - Ευάγγελος - CryptoVag
Solana VS Cardano

16:00 – 17:00 Αντώνης Σαμουρκάσογλου - Σταύρος Παπαδάκης
Ψηφιακό Μάρκετινγκ, NFTs, Metaverse. Θεωρία και πράξη.

17:00 – 18:00 Άννη Παναγιωτοπούλου - Γιώργος Σαουλίδης - Νίκος Πρωτέκδικος
Business applications, ευκαιρίες εργασίας στην Web 3.0 οικονομία. Οικονομικό
και νομικό πλαίσιο

18:00 – 19:00 Άννη Παναγιωτοπούλου - Γιώργος Σαουλίδης - Βασίλης Παπαδόπουλος

19:00 – 20:00 Γιώργος Σταματόπουλος - Νίκος Χριστόπουλος
Cosmos VS VeChain

20:00 – 21:00 Νίκος Δούλης - Ανδρέας Τορτοπίδης
Τα κρυπτονομίσματα του Proof of Work (Monero, Flux και άλλα)

21:00 – 22:00 Βασίλης Παζόπουλος
Συμπεράσματα από την ημερίδα για τα κρυπτονομίσματα

Βιογραφικά

  • Βασίλης Παζόπουλος

Ο Βασίλης Παζόπουλος γεννήθηκε στη Αθήνα και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Έχει λάβει πιστοποίηση επενδυτικού συμβούλου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και εργάστηκε ως αναλυτής αγορών του εξωτερικού σε χρηματιστηριακές εταιρίες.

Από το 2018 είναι υπεύθυνος της στήλης Blockchain & Crypto στο Euro2day.gr και από το 2022 διευθυντής του εκπαιδευτικού προγράμματος για πιστοποιημένους CryptoSpecialist του Institute of Digital Finance.

Τον Δεκέμβρη του 2014 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Επενδυτές χωρίς Σύνορα». Ακολούθησε το «Επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» τον Φεβρουάριο του 2022, στο οποίο τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσει 3η έκδοση.

 

  • Μιχαλάς Ηλίας

Ο Ηλίας Μιχαλάς διετέλεσε επί σειρά ετών στέλεχος σε μεγάλα ΜΜΕ (όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ – Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε) και μετέπειτα σε μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες ως expert στο πολιτικό marketing και στην διαχείριση κρίσεων (crisis management). Από το 2015 μέχρι και σήμερα, ειδικεύεται και μελετά νέες μεθόδους και πρακτικές στο νομισματικό marketing και στις νέες τεχνολογίες (blockchain – smart contracts).

Μόνο ένας έμπειρος στο μάρκετινγκ και βαθύς γνώστης της νομισματικής ιστορίας θα μπορούσε να διδάξει νομισματικό μάρκετινγκ.

  • Άννη Παναγιωτοπούλου

Η Άννη είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ και MSc. Strategy Management από το Rotterdam School of Management. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει δουλέψει σε εταιρίες τεχνολογίας διεθνώς και εξειδικεύεται σε business development και commercial product management για τις τεχνολογίες Blockchain, IoT, Robotics και αυτοματισμοί.

Στην Αθήνα δραστηριοποιείται ως εξωτερικός σύμβουλος για εταιρίες που θέλουν να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο ή τις υπηρεσίες τους. Η Άννη είναι συνδιοργανώτρια του Bitcoin And Blockchain tech Meetup της Αθήνας.

  • Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος ασχολείται με το χώρο των digital currencies από το 2014 όταν και παρακολούθησε το 1ο MOOC του πανεπιστημίου της Λευκωσίας. Λειτουργεί το πρώτο μαγαζί στην Αθήνα που άρχισε να δέχεται κρυπτονομίσματα. Θα μεταφέρει την τεχνογνωσία και την εμπειρία του σε όποιον επιθυμεί η επιχείρηση του να αρχίσει να δέχεται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, από τη στιγμή που έφυγε η καχυποψία μου για το αν είναι ή όχι Ponzi scheme, ήταν και η στιγμή που ένας νέος κόσμος ή μάλλον η προσδοκία ενός καλύτερου παλιού κόσμου πρόβαλλε στη ζωή μου.

Έκτοτε ανελλιπώς φροντίζω να ενημερώνομαι οδηγούμενος από το παραπάνω κίνητρο. Ειδικεύομαι στην ασφαλή απόκτηση και χρήση digital currencies/tokens τους (πληρωμή με όλους τους τρόπους (ηλεκτρονικά ή onsite), ψηφοφορίες tokens ή NFTs ως μέσο πιστοποίησης και άλλες εφαρμογές στην καθημερινή ζωή που είναι καθ’ οδό.

  • Γιώργος Σαουλίδης

Ο Γιώργος Σαουλίδης σπούδασε Μηχανικός Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων και βασικά δουλεύει με υπολογιστές από την παιδική κιόλας ηλικία. Ασχολείται με το bitcoin από το 2014 και του αρέσει να πειραματίζεται με της νέες και συναρπαστικές εξελίξεις στον χώρο.

Θα διδάξει το εργαστήριο Bitcoin, mining, lighting network, με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν ακόμα και αρχάριοι, με σκοπό να αποκτήσουν όλοι οι μαθητές τις βασικές γνώσεις γύρω από την ανατρεπτική αυτή τεχνολογία για προσωπική αλλά και επαγγελματική χρήση.

Όπως ισχυρίζεται, «Όπως θεωρούμε σήμερα κάποιον που δεν γνωρίζει να χειρίζεται υπολογιστές ψηφιακά αναλφάβητο, πιστεύω το ίδιο θα ισχύει σε δέκα χρόνια για κάποιον που δεν γνωρίζει την χρήση bitcoin».

  • Νίκος Δούλης

Ο Νίκος Δούλης γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Ασχολείται με υπολογιστές από το 1997. Έχει εμπλακεί από το 2003 στην ανάπτυξη του Ασύρματου Μητροπολιτικού Δικτύου Αθηνών (AWMN), από το οποίο έμαθε για πρώτη φορά το concept του ψηφιακού αποκεντρωμένου νομίσματος βασισμένο σε κρυπτογραφία δημόσιου-ιδιωτικού κλειδιού. Ασχολείται εντατικά με το Bitcoin από το 2017. Τον γοητεύει η αποκέντρωση (από εποχές BitTorrent), γιατί προσφέρει ανθεκτικότητα σε επιθέσεις.

Πιστεύει ότι το Bitcoin έχει έρθει για να μείνει και ότι δεν είναι απλά ένα νόμισμα, αλλά μια ολόκληρη πλατφόρμα/πρωτόκολλο (όπως η σουίτα TCP/IP στο internet) πάνω στην οποία θα στηθούν πολλές εφαρμογές που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε τώρα και μάλιστα θα «κουμπώσει» άψογα με Τεχνητή Νοημοσύνη και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Έχει ασχοληθεί και με altcoins (CPU/GPU mining, HDD/Chia farming). Ενότητα: Altcoins (XMR/Monero, BEAM, Chia/XCH), πως μπαίνουμε σε mining pool, Proof of Work mining, Proof of Space and Time (Chia farming/Nakamoto-style consensus).

  • Αντώνης Σαμουρκάσογλου

Ο Αντώνης Σαμουρκάσογλου είναι πτυχιούχος του Τμ. Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στο Marketing. Έχει εργαστεί τα τελευταία 15 χρόνια ως Product και Marketing Manager στους κλάδους των entertainment και media.

Τα τελευταία 2 χρόνια εξειδικεύεται στην ανάπτυξη στρατηγικών marketing με την χρήση NFTs από την πλευρά των brands και το πώς μπορεί να αποτελέσει μια νέα μορφή διαδραστικής επικοινωνίας με το καταναλωτικό κοινό καθώς και ένα νέο κανάλι εσόδων για τις εταιρίες. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «NFTs & Metaverse Marketing Strategies for Brands» και εισηγητής του online course στο udemy.com με το ίδιο θέμα. Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://www.amazon.com/dp/B0BCVVHY9N

  • Ανδρέας Τορτοπίδης

Η πρώτη μου επαφή με τα κρυπτονομίσματα ήταν τέλη του 2009 όταν διάβασα ένα άρθρο για το bitcoin στο περιοδικό "Computer για όλους". Με τις οδηγίες που βρήκα στο περιοδικό έκανα mining από περιέργεια για μερικές εβδομάδες. Η πιο εντατική μου ενασχόληση με τον χώρο ξεκίνησε το 2017 όταν και ξεκίνησα GPU mining του Ethereum.

Το 2018 που πρωτοξεκίνησε ανακάλυψα τυχαία το Flux και από τότε ασχολούμαι εντατικά με την κοινότητα του. Από το 2021 είμαι Μάλιστα και επίσημος Greece Ambassador του Flux στην Ελλάδα. Μου αρέσει πάντα να μαθαίνω καινούργια πράγματα γι'αυτό και έχω παρακολουθήσει και το online σεμινάριο Blockchain του πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στο Twitter διαχειρίζομαι τον λογαριασμό @FluxHellas καθώς επίσης και το επίσημο Ελληνόφωνο blog του Flux στο medium.

  • Γιώργος Σταματόπουλος

Ο Γιώργος ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, αποφοίτησε το 1998 από το πανεπιστήμιο του La Verne, CA. USA στα Οικονομικά (Environ.Economics), και τελείωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές το 2001 από το London School of Economics & Political Science (real Estate econ. and Finance) με υποτροφία. Δούλεψε (2008-2011) ως διεύθυνσης πωλήσεων (COO) στην Sothebys real estate στην Ελλάδα και ως σύμβουλος επενδύσεων στην FMI/LiBRA GROUP μέχρι το 2014.

Μέχρι το 2019 ασχολήθηκε συμβουλευτικά στην διαχείριση χαρτοφυλακίου ακινήτων ενος ιδρύματος (asset mngt) του Αγ.Ορους. Το 2019 μπήκε δυναμικά στο χώρο της τεχνολογίας blockchain και τον Ιούλιο του 2021 ίδρυσε την κοινότητα του Vechain στην Ελλάδα αντιπροσωπεύοντας την σε φόρα και πάνελ.

  • Νίκος Πρωτέκδικος

Ο Νίκος Πρωτέκδικος είναι δικηγόρος με εξειδίκευση στο ποινικό δίκαιο και το δίκαιο των νέων τεχνολογιών. Κατέχει πτυχίο Νομικής (ΕΚΠΑ) και ολοκλήρωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές σπουδές του στις Ποινικές Επιστήμες (ΑΠΘ) και στο Δίκαιο των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΠΑΠΕΙ).

Το ενδιαφέρον του για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της καθημερινότητας τον οδήγησε στο πρώτο ετήσιο σεμινάριο του InDiFi, από το οποίο αποφοίτησε με την υψηλότερη βαθμολογία.

  • Ευάγγελος - CryptoVag

Τενόρος, Μουσικός, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Δασκαλος Ταεκβοντο, Σκι και Yoga , Barista, Μαγειρας και Ελευθερος Επαγγελματίας ως Βιντεο Παραγωγός (Evibe VIdeo Productions). Ένα ανύσηχο πνευμα, όπως φαίνεται παραπάνω, που βρήκε αρκετή τρόφη για σκέψη στον χώρο τον Κρυπτονομισμάτων τα τελευταία 3 χρονια.

Ξεκίνησε ώς απλός επενδυτης στα τελη του 2020, αργοτερα το Trading και τα Patterns που σχηματίζονται στα γραφήματα του τραβηξε τη προσοχή και ετσι ξεκίνησε το καθημερινό trading και να αναλυει την ψυχολογία πισω απο κάθε σχηματισμό που εμφανίζεται στα Charts.

Είναι φανατικός υποστηρικτής της αποκεντροποίησης και ελευθερίας του λογου-συναλλαγής, και συμμετέχει ενεργά στην σε αποκεντρομένα Projects όπως Cardano και 9inch DEX.

  • Δημήτρης Μίλησης

Ο Δημήτρης Μίλησης εργάζεται στο χώρο του Web3 και του crypto τα τελευταία τρία χρόνια. Ανακάλυψε το Bitcoin & τα crypto το 2017 και από τότε δεν σταμάτησε να ασχολείται και να διαβάζει για τον συναρπαστικό αυτό κόσμο. Απο το 2020 εργάζεται για διάφορα στο πρότζεκτ στο οικοσύστημα του Solana. Ξεκινώντας από βασικό μέλος της ομάδας του Grape Protocol, ένα πρότζεκτ που έκανε πάταγο το καλοκαίρι των Solana NFTs.

Κατόπιν μεταπήδησε στην θέση του υπεύθυνου μάρκετινγκ για ένα από τα μεγαλύτερα πορτοφόλια στο Solana (Solflare) με πάνω από 200k μηνιαίους χρήστες. Αυτό το διάστημα είναι βασικό στέλεχος στο Dean’s List DAO, του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος, ένα από τα πιο πετυχημένα, κερδοφόρα και δραστήρια DAOs στο Solana.

  • Νίκος Χριστόπουλος

Επιχειρηματίας με ακαδημαϊκή βάση στις πολιτικές επιστήμες και τις κοινωνικές επιστήμες, εξειδικευμένος στην μεθοδολογία έρευνας. Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της CNO, μιας επιτυχημένης εταιρείας και ιδρυτής της ICM.

Αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχιών στην προώθηση της καινοτομίας, του στρατηγικού σχεδιασμού και της ανάπτυξης σε δυναμικά περιβάλλοντα.

  • Σταύρος Παπαδάκης

Ο Σταύρος Παπαδάκης είναι διπλωματούχος Β Μηχανικός, Αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού και COO του X-Alpha AI. Το πάθος του για τις νέες τεχνολογίες και η ανήσυχη φύση του τον οδήγησαν στο να εξερευνήσει τον κόσμο του Blockchain.

Η trial and error προσέγγιση του κόσμου των κρυπτονομισμάτων τον γέμισαν εφόδια και έκαναν δυνατό σήμερα να είναι COO στο social analytics project X-Alpha AI.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v