Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι είναι επιτέλους αυτό το Bitcoin;

Είναι το κρυπτονόμισμα η σύγχρονη ασφαλιστική δικλείδα έναντι γεωπολιτικών και άλλων κινδύνων; Όσα είπε ο Βασίλης Παζόπουλος στο Athens Money Show.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Τι είναι επιτέλους αυτό το Bitcoin; Γιατί ανεβαίνει η τιμή του; Πώς έφτασε να κάνει εκατομμυριούχους όσους το πίστεψαν έγκαιρα, σχεδόν μέσα σε μια δεκαετία;

Αυτό ήταν το θέμα της ομιλίας του Βασίλη Παζόπουλου στο Athens Money Show την προηγούμενη Κυριακή. Όπως ανέφερε, το Bitcoin είναι ο νέος ψηφιακός χρυσός. Η εξέλιξη του χρήματος, η οποία καθιστά περιττή τη λειτουργία των τραπεζών ως μηχανισμού συναλλαγών. Πώς είναι δυνατόν, από τη στιγμή που οι τράπεζες μας είναι απαραίτητες εδώ και αιώνες; Επειδή στην πραγματικότητα δεν έχουμε ανάγκη τις τράπεζες, αλλά τις απαραίτητες τραπεζικές υπηρεσίες. Όπως και τα άλογα, παλαιότερα. Στην πραγματικότητα, δεν χρειαζόμασταν τα άλογα. Ένα μέσο μετακίνησης είχαμε ανάγκη. Γι’ αυτό καταλήξαμε να επιλέγουμε τα αυτοκίνητα, τα τρένα, τα αεροπλάνα.

Το Bitcoin παίζει τον ρόλο που έπαιζε ο χρυσός παλαιότερα. Πρόκειται για ένα αναδυόμενο μέσο διαφύλαξης της αξίας. Είναι η σύγχρονη ασφαλιστική δικλείδα έναντι γεωπολιτικών και άλλων κινδύνων. Μια ασπίδα στην αυθαιρεσία της κυβερνητικής και τραπεζικής εξουσίας. Δεν μπορούν να εκτυπώσουν περισσότερα Bitcoin, έτσι ώστε να υποτιμηθεί μέσω του πληθωρισμού.

Τι κάνει; Σου επιτρέπει να στέλνεις και να λαμβάνεις χρήματα ψηφιακά, χωρίς τραπεζικό λογαριασμό. Με σχεδόν μηδενικό κόστος και με ιδιωτικότητα, όπως γίνεται με τα χαρτονομίσματα ή τον χρυσό. Με τη διαφορά ότι μπορείς να τα στέλνεις οπουδήποτε στον κόσμο. Η μεταφορά χρημάτων δεν περιορίζεται από σύνορα, όπως δεν περιορίζεται το Internet. Δεν μπορούν να σου κατάσχουν τα νομίσματα, να εμποδίσουν να μετακινηθούν εκτός χώρας αν ποτέ χρειαστεί, ανάφερε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Παζόπουλος.

Καταλήγοντας, ισχυρίστηκε πως έχουμε δει την κορυφή του παγόβουνου. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την εξέλιξη. Ακόμα και η BlackRock θεωρεί πως είναι το tokenization. O πυρήνας της Web 3.0 οικονομίας.

Στην web 3.0 οικονομία αναφέρθηκαν κατόπιν 14 κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο των κρυπτονομισμάτων, κάνοντας λόγο από τις επενδυτικές ευκαιρίες στον χώρο μέχρι την αναζήτηση εργασίας. Η θεματολογία περιλάμβανε, εκτός από το Bitcoin, τα Ethereum, Cardano, Solana, Cosmos, NFTs, Metaverse και άλλα πολλά θέματα, όπως η επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης.

Με τη σειρά εμφάνισης, ομιλητές ήταν οι Ηλίας Μιχαλάς (Πώς εκδίδεις και προβάλλεις ένα νέο κρυπτονόμισμα. Ζωντανό παράδειγμα), Δημήτρης Μίλησης - Ευάγγελος CryptoVag (Solana VS Cardano), Αντώνης Σαμουρκάσογλου - Σταύρος Παπαδάκης (Ψηφιακό Μάρκετινγκ, NFTs, Metaverse: Θεωρία και πράξη), Άννη Παναγιωτοπούλου - Νίκος Πρωτέκδικος (Business applications, ευκαιρίες εργασίας στην Web 3.0 οικονομία: Οικονομικό και νομικό πλαίσιο), Γιώργος Σαουλίδης - Βασίλης Παπαδόπουλος (Το Bitcoin ως αποθήκευση αξίας και μέσο συναλλαγών), Γιώργος Σταματόπουλος - Νίκος Χριστόπουλος (Cosmos VS VeChain), Νίκος Δούλης - Ανδρέας Τορτοπίδης (Τα κρυπτονομίσματα του Proof of Work, όπως Monero, Flux και άλλα).

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v