Γιατί βούτηξε το Ethereum παρά την έγκριση του ETF

Γιατί δεν αποτελεί έκπληξη η υποχώρηση της τιμής μετά την έγκριση του Ethereum ETF από τη SEC. Οκτώ οι υποψήφιοι εκδότες. Tι είχε συμβεί αντίστοιχα με το Bitcoin.

Γιατί βούτηξε το Ethereum παρά την έγκριση του ETF

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) ενέκρινε χθες το βράδυ ώρα Ελλάδας την έκδοση Ethereum ETF στη spot αγορά. Οι υποψήφιοι εκδότες είναι τελικά 8.

Όλα κινούνται με απίστευτη ταχύτητα. Πριν μόλις 6 μήνες -πριν ακόμα την έγκριση του αντίστοιχου τίτλου για το Bitcoin-, αν κάποιος εξέφραζε την άποψη ότι θα συμβεί αυτή η εξέλιξη, οι συνομιλητές του θα κουνούσαν το κεφάλι με κατανόηση για να μην τον προσβάλουν, αλλά θα θεωρούσαν πως είναι ένα βήμα πριν οι νοσοκόμοι τού περάσουν το μπεζ σακάκι που κουμπώνει ανάποδα.

Να επισημάνουμε, όπως έχουμε αναφέρει στα τελευταία άρθρα μας, πως η έγκριση από τη SEC δεν σημαίνει ότι θα ξεκινήσουν τις συναλλαγές άμεσα. Η έγκριση αφορά μόνο τα έγγραφα 19b-4. Χρειάζεται επίσης έγκριση και για τα έγγραφα S-1, κάτι που θα πάρει χρόνο. Όπως ισχυρίζονται οι αναλυτές του Bloomberg, αναμένεται ότι θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες, ίσως και παραπάνω. Την επόμενη εβδομάδα θα γνωρίζουμε περισσότερα.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της SEC δεν έδωσε το έναυσμα για… πάρτι στην αγορά. Για ποιο λόγο; Η είδηση είχε προεξοφληθεί. Όπως παρατηρούμε στο 4ωρο διάγραμμα, από την αρχή της εβδομάδας η τιμή του Ethereum έχει εκτοξευτεί 29%. Από τις 3.050 δολάρια στις 3.940. Κρίσιμο επίπεδο τιμών είναι οι 3.650 δολάρια (μοβ οριζόντια γραμμή), η οποία, προς το παρόν τουλάχιστον, λειτουργεί ως στήριξη.

Η υποχώρηση της τιμής του Ethereum, παρά τα ευχάριστα νέα, δεν αποτελεί έκπληξη. Το ίδιο συνέβη και στην τιμή του Bitcoin μετά την έγκριση των spot ETF Bitcoin για διαπραγμάτευση στις 10 Ιανουαρίου.

Το Bitcoin τις επόμενες ημέρες σημείωσε πτώση σχεδόν 15%. Χρειάστηκαν 30 ημέρες για να εκτιναχθεί η τιμή 30%.

Εκτός από αυτό, υπήρξε και ένα άλλο νέο που ανησύχησε τους επενδυτές. Η Grayscale, η οποία είχε αποσύρει την αίτησή της για Ethereum ETF, την κατάθεσε ξανά.

Συνεπώς, αν φυσικά εγκριθεί, και με δεδομένο πως βρίσκονται στο Grayscale Ethereum Trust νομίσματα αξίας 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι φυσικό να υπάρχουν ανησυχίες ότι θα οδηγήσει σε σημαντικές εκροές, παρόμοιες με το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) μετά την έγκριση των spot Bitcoin ETFs τον Ιανουάριο.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία η 3η αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin». Με περισσότερες σελίδες και ενημερωμένο με τις πρόσφατες εξελίξεις στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων. Μπορείτε επίσης να το προμηθευτείτε από το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v