Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τo Bitcoin στο.... οβάλ γραφείο του Ντόναλντ Τραμπ

Ενίσχυση 2 εκατομμυρίων δολαρίων για την προεκλογική εκστρατεία του έλαβε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων από τους δισεκατομμυριούχους ιδρυτές του Gemini. Ανοιχτή αντιπαλότητα με Μπάιντεν για τα crypto.

Τo Bitcoin στο.... οβάλ γραφείο του Ντόναλντ Τραμπ

Ο επικρατέστερος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όχι μόνο υπόσχεται να τρέξει το δικό του node του Bitcoin όταν εκλεγεί (θα έχει πλάκα να το δούμε να λειτουργεί στο οβάλ γραφείο), αλλά και ότι θα το εντάξει στον ισολογισμό της κυβέρνησης! Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fox News.

Η τακτική του Τραμπ να αγκαλιάσει τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων -προσχηματική ή ειλικρινής;- είναι αναμφίβολα έξυπνη. Εκμεταλλεύεται τη σχετικά αρνητική προδιάθεση της κυβέρνησης των Δημοκρατικών του νυν προέδρου Μπάιντεν έναντι των crypto, φέρνοντας προς το μέρος του σημαντική μερίδα των ψηφοφόρων αλλά και των χρηματοδοτών.

Πράγματι, οι δισεκατομμυριούχοι δίδυμοι Winklevoss (με περιουσία 2,7 δισ. δολάρια ο καθένας, σύμφωνα με το Forbes), ιδρυτές της εταιρείας κρυπτονομισμάτων Gemini, δήλωσαν την Πέμπτη ότι ο καθένας τους δώρισε από ένα εκατομμύριο δολάρια σε Bitcoin για την υποστήριξη του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου.

Τα δύο αδέλφια δεσμεύτηκαν να ψηφίσουν τον πρώην πρόεδρο τον Νοέμβριο, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει κηρύξει ανοιχτά πόλεμο στην κρυπτογράφηση, σε αντίθεση με τον Τραμπ που είναι υπέρ του Bitcoin, υπέρ των κρυπτονομισμάτων και υπέρ των επιχειρήσεων. Δεν πρόκειται να μείνω άπραγος και να τους αφήσω. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για αυτό που ξέρω ότι είναι τόσο σωστό, ισχυρίστηκε. (https://x.com/tyler/status/1803872859938549920)
Σύμφωνα με τον Tyler, ο Μπάιντεν έχει χρησιμοποιήσει σαν όπλο πολλαπλές κυβερνητικές υπηρεσίες για να εκφοβίσει, να παρενοχλήσει και να μηνύσει τους καλούς παράγοντες του κλάδου μας σε μια προσπάθεια να τον καταστρέψει. Οι ενέργειες αυτής της κυβέρνησης δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μια άνευ προηγουμένου κατάχρηση εξουσίας που χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για πολιτικό κέρδος εις βάρος της καινοτομίας, του Αμερικανού φορολογούμενου και της αμερικανικής οικονομίας.

Η SEC υπό την προεδρία Μπάιντεν, συνέχισε ο Tyler, επίτηδες δεν έχει γράψει ούτε έναν ευνοϊκό κανόνα για τη βιομηχανία, για να βοηθήσει οποιονδήποτε από τους συμμετέχοντες να κατανοήσει πώς να περιηγηθεί στο ρυθμιστικό τοπίο.

Υπενθυμίζουμε πως η Gemini τον Φεβρουάριο συνήψε συμφωνίες διακανονισμού με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και της πολιτείας της Νέας Υόρκης, μετά από κατηγορίες για παραβάσεις.

Οι δίδυμοι έγιναν για πρώτη φορά γνωστοί όταν παρουσιάστηκαν στην ταινία The Social Network, η οποία αφορούσε τη γέννηση του Facebook. Ήταν στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ μαζί με τον Ζούκερμπεργκ, τον οποίο αργότερα μήνυσαν ισχυριζόμενοι ότι έκλεψε την ιδέα τους. Το Facebook συμβιβάστηκε αργότερα, έναντι 65 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Ethereum σε καλό δρόμο

Εν τω μεταξύ, σε νέο υψηλό έχουν φτάσει τα Ethereum που κατέχονται από μακροχρόνιους επενδυτές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassnode. Κοντά στο 50% των νομισμάτων που έχουν αποκτηθεί κατά την περίοδο 2021-2022 δεν έχουν μετακινηθεί. Οι κάτοχοί τους εξακολουθούν να τα διακρατούν, δείχνοντας εμπιστοσύνη στις μακροπρόθεσμες προοπτικές και στις δυνατότητες μελλοντικής ανάπτυξης του Ethereum.Στο παραπάνω διάγραμμα οι αποχρώσεις του μπλε και πράσινου αντιπροσωπεύουν τα νομίσματα που δεν έχουν μετακινηθεί από τα πορτοφόλια τους τουλάχιστον για ένα χρόνο. Η μαύρη γραμμή φανερώνει την τιμή, ενώ οι αποχρώσεις του κίτρινου και του κόκκινου δείχνουν τους βραχυχρόνιους επενδυτές, υποδεικνύοντας τις μεταβαλλόμενες τάσεις στη συμπεριφορά κατοχής μεταξύ των επενδυτών.

Ένα σημαντικό μέρος των επενδυτών να επιλέγουν να διατηρήσουν τα νομίσματά τους, αντί να τα πουλήσουν ως αντίδραση στις διακυμάνσεις της αγοράς. Η μείωση του ποσοστού του Ethereum που διακρατείται για λιγότερο από έξι μήνες υποστηρίζει περαιτέρω αυτή την τάση. Αντίθετα, το ποσοστό του Ethereum που κατέχεται για περισσότερα από επτά χρόνια έχει αυξηθεί.

Η πεποίθηση των υποστηρικτών του Ethereum έχει σίγουρα τονωθεί μετά την απόφαση της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με το Bloomberg, τα ETF του Ethereum πιθανότατα θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται από τις 2 Ιουλίου.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία η 3η αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin». Με περισσότερες σελίδες και ενημερωμένο με τις πρόσφατες εξελίξεις στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων. Μπορείτε επίσης να το προμηθευτείτε από το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v