Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για κέρδη ’07 του Τιτάνα

Στα 241 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του Τιτάνα το 2007, καταγράφοντας πτώση 7%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 7 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial. Τι εκτιμάται για πωλήσεις, ΕΒΙΤDA και τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ.

Δημοσκόπηση του euro2day για κέρδη ’07 του Τιτάνα
Στα 241 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του Τιτάνα το 2007, καταγράφοντας πτώση 7%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 7 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Merrill Lynch, National Sec. – P&K, Marfin Analysis, Piraeus Sec., Proton Bank, Eurobank Sec., Euroxx Sec.

Το εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται μεταξύ 226,3 και 252,7 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να τονίζουν τις εκτιμήσεις για αδύναμες πωλήσεις σε Ελλάδα και ΗΠΑ αλλά και ανάπτυξη στα Βαλκάνια.

Ο κ. Φ. Τάγαρης της Euroxx εκτιμά ότι το δ΄ τρίμηνο θα είναι το χειρότερο του 2007 για την εταιρία, σημειώνοντας τη μείωση της ζήτησης στην εγχώρια αγορά και την αβεβαιότητα αναφορικά με την αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ που καταγράφηκε το περασμένο έτος.

Ωστόσο, προέβλεψε ότι οι δραστηριότητες θα είναι ισχυρές στα Βαλκάνια, τη μοναδική αγορά όπου αναμένει να παρουσιάσει ανάπτυξη ο Τιτάνας στο δ΄ τρίμηνο.

Ο κ. Κ. Καραγιώργος της Eurobank Sec. τόνισε ότι η πορεία της εταιρίας θα επηρεαστεί από την έκθεση στις ΗΠΑ, η οποία είναι η αγορά με τη χειρότερη πορεία, αν και μακροχρόνια διατηρεί τις καλές προοπτικές της.

Τα EBITDA του Τιτάνα προβλέπεται να ανέλθουν στα 438,2 εκατ. ευρώ σημειώνοντας πτώση 9%, με το εύρος των εκτιμήσεων των αναλυτών να διαμορφώνεται μεταξύ 420,5 και 448,5 εκατ. ευρώ.

O κ. Π. Παναγιώτου της Proton εκτίμησε ότι τα EBIΤDΑ και τα περιθώρια θα πιεστούν μετά τη διακοπή των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η τελευταία εξαγορά στην Τουρκία και η προσθήκη της μονάδας στην Αλβανία αλλά και ο υπομοχλευμένος ισολογισμός της εταιρίας αποτελούν, μεταξύ άλλων, θετικά στοιχεία για τη μετοχή.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του Τιτάνα το 2007 εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στο 1,496 δισ. ευρώ σημειώνοντας πτώση 5%, με το εύρος των εκτιμήσεων να κυμαίνεται μεταξύ 1,472 δισ. και 1,505 δισ. ευρώ.

Ο κ. Κ. Ντούνας της National Sec. - P&K εκτιμά μονοψήφια πτώση στις πωλήσεις και στην κερδοφορία λόγω των προβλημάτων στην αγορά κατοικίας των ΗΠΑ αλλά και της χαμηλότερης κατασκευαστικής δραστηριότητας στην εγχώρια αγορά.

Ο ίδιος εκτιμά, μεταξύ άλλων, ότι τα προβλήματα στην αγορά των ακινήτων των ΗΠΑ θα συνεχιστούν ιδιαίτερα στη Φλόριντα, περιοχή που αντιστοιχεί στο 66% της έκθεσης του Τιτάνα στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο αναλυτής είναι ιδιαίτερα θετικός για την αγορά των Βαλκανίων εκτιμώντας ότι θα καταγράψει ισχυρή ανάπτυξη, μεταξύ άλλων, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης σε κατασκευαστικά υλικά, ενώ πρόσθεσε ότι η αδυναμία στις ΗΠΑ θα αντισταθμιστεί εν μέρει από εξαγορές που πραγματοποίησε στην Αμερική η εταιρία.

Ο κ. Π. Βουτηράκης της Piraeus Sec. επισήμανε ότι η μονάδα του 1,5 εκατ. τόνου στην Αλβανία και η ανάλογη επέκταση στην Αίγυπτο θα πρέπει να είναι επιχειρησιακές έως το τέλος του 2009 και θα αντισταθμίσουν εν μέρει μια πιθανή διακοπή των δραστηριοτήτων στη Φλόριντα.

Ο ίδιος τόνισε ότι η εταιρία έχει ήδη εισέλθει στην πολλά υποσχόμενη τουρκική αγορά, αλλά αυτή η εξέλιξη δεν έχει συμπεριληφθεί στις εκτιμήσεις του λόγω της περιορισμένης ορατότητας (visibility).

Για το δ΄ τρίμηνο του 2007 τα καθαρά κέρδη, τα EBITDA και οι πωλήσεις εκτιμώνται στα 47,7 εκατ., 96,4 εκατ. και 352,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Ο κ. Κ. Ζούζουλας της Marfin Analysis θα εστιάσει στην προοπτική της εγχώριας αγοράς ακινήτων, στην επέκταση στην Τουρκία αλλά και στις εξελίξεις των δραστηριοτήτων της Αιγύπτου. Προσοχή θα δώσει επίσης στις δηλώσεις της διοίκησης σχετικά με τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ.

O Tιτάν ανακοινώνει αποτελέσματα στις 26 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v