Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση euro2day για κέρδη ’07 της Frigoglass

Στα 45,2 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Frigoglass το 2007, σημειώνοντας άνοδο 17,4%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 7 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial News.

Δημοσκόπηση euro2day για κέρδη ’07 της Frigoglass
Στα 45,2 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Frigoglass το 2007, σημειώνοντας άνοδο 17,4%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 7 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Deutsche Bank, Eurobank Securities, HSBC Pantelakis Securities, Marfin Analysis, Piraeus Securities, National-P&K Securities και Proton Bank.

To εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται μεταξύ 44 και 46 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση πωλήσεων κατά 12% στα 449,5 εκατ. ευρώ.

”Για το τμήμα ψύξης αναμένονται ισχυρές επιδόσεις, λόγω των πωλήσεων σε ζυθοποιίες και στο σύστημα της Coca Cola. Επίσης, αναμένω διατηρήσιμη ανάκαμψη στη ζήτηση υάλου στη Νιγηρία”, δήλωσε ο κ. Πάρης Μαντζαβράς της HSBC Pantelakis Securities.

Ο ίδιος, ωστόσο, όπως και άλλοι αναλυτές, τόνισε ότι η προσοχή θα είναι στραμμένη στις δηλώσεις της διοίκησης της εταιρίας, καθώς τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου είναι εποχικά χαμηλότερα.

”Η προσοχή μου θα είναι επικεντρωμένη στο guidance για το σύνολο της χρήσης 2008 και συγκεκριμένα στα σχόλια της διοίκησης της εταιρίας κατά τη διάρκεια του conference call σχετικά με τις πιέσεις στο κόστος από τα βασικά μέταλλα, όπως το αλουμίνιο, ο χαλκός και ο χάλυβας, καθώς και με τη γεωγραφική επέκταση της Frigoglass”, ανέφερε ο κ. Γιάννης Σταματάκος της Proton Bank.

”Αυτό το conference call θα είναι το πρώτο υπό τη νέα προεδρία της Frigoglass και έτσι περιμένω να ακούσω τα σχέδια του νέου προέδρου για την εταιρία”, δήλωσε ο κ. Βασίλης Ρουμάντζης της Marfin Analysis.

Ο κ. Παντελής Βουτυράκης της Piraeus Securities επιθυμεί να μάθει περισσότερα σχετικά με την επέκταση της Frigoglass στη Μέση Ανατολή και την Τουρκία, ενώ ο κ. Victor Labate της Εθνική-Π&Κ αναμένει περισσότερα σχετικά με την έναρξη νέων δραστηριοτήτων στην Κίνα.

Για το θέμα του αυξανόμενου κόστους των πρώτων υλών ο κ. Γιώργος Σπάις της Deutsche Bank σημείωσε ότι ”οι υψηλότερες αποσβέσεις και το κόστος των πρώτων υλών θα επιφέρουν, πιθανότατα, μείωση των περιθωρίων EBITDA και καθαρών κερδών το 2007”.

Ο κ. Βουτυράκης, από την πλευρά του, εκτιμά ότι ”οι περικοπές του κόστους το 2007 κατά πάσα πιθανότητα αντιστάθμισαν την αύξηση των πιέσεων στα κόστη από τις πρώτες ύλες, όμως δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να συνεχιστεί και το 2008. Ίδωμεν”.

Τα EBITDA της χρήσης 2007 αναμένεται ότι θα διαμορφωθούν κατά 13% υψηλότερα στα 90,7 εκατ. ευρώ, με το εύρος των εκτιμήσεων των αναλυτών να κυμαίνεται από 89,8 εκατ. ευρώ έως 92,3 εκατ. ευρώ.

Τα οικονομικά μεγέθη της Frigoglass θα ανακοινωθούν στις 27 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v