Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Magna Trust: Όλα τα αποτελέσματα των εισηγμένων

Τη βεβαιότητα ότι οι μεγαλύτερες σε κεφαλαιοποίηση εταιρίες θα συνεχίσουν να αυξάνουν την κερδοφορία τους και το 2004, εκφράζει ο κ. Μάνος Χατζηδάκης, υπεύθυνος του τμήματος αναλύσεων της Magna Trust, μετά την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2003. Δείτε τη λίστα με τα πλήρη αποτελέσματα.

Magna Trust: Όλα τα αποτελέσματα των εισηγμένων
Τη βεβαιότητα ότι οι μεγαλύτερες σε κεφαλαιοποίηση εταιρίες θα συνεχίσουν να αυξάνουν την κερδοφορία τους και το 2004, εκφράζει ο κ. Μάνος Χατζηδάκης, υπεύθυνος του τμήματος αναλύσεων της Magna Trust, μετά την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2003.

Ειδικότερα, στο σχόλιό του για τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των εισηγμένων εταιριών, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι τα μετά από φόρους κέρδη ευνοήθηκαν από σειρά φορολογικών ρυθμίσεων, με το ενοποιημένο P/E της αγοράς να διαμορφώνεται στο 13,9 και το μητρικό στο 16,7.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει ότι η επιστροφή της κερδοφορίας στα επίπεδα του 2001 απέδειξε ότι το 2002 ήταν όντως μια χρονιά ”νοικοκυρέματος”.

Μια σειρά ευνοϊκών συγκυριών και ρυθμίσεων βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση και σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας που διαμόρφωσαν την αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ της χώρας μας σε 5% για το 2003 οδήγησαν στο εντυπωσιακό +35% σε επίπεδο κερδοφορίας ανατρέποντας ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για αύξηση μεταξύ 25 και 28%, επισημαίνεται στην ανάλυση.

* Τα αρχεία με τα συγκεντρωτικά μεγέθη του 2003 και τα σχόλια του Τμήματος Ανάλυσης της Magna Trust δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v