Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόταση νόμου στο Μεξικό για επίσημο νόμισμα Bitcoin

Νέο νομοσχέδιο σκοπεύει να κάνει πιο φιλική τη νομοθεσία για crypto και σχεδιάζει να αναγνωρίσει το δημοφιλές κρυπτονόμισμα ως επίσημο μέσο πληρωμών για τη χώρα, μετά το παράδειγμα του Ελ Σαλβαδόρ.

Πρόταση νόμου στο Μεξικό για επίσημο νόμισμα Bitcoin

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Μεξικανή γερουσιαστής Indira Kempis είχε προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας πέρυσι, όταν εισήγαγε νομοθεσία για τη δημιουργία ψηφιακού νομίσματος Κεντρικής Τράπεζας (CBDC).

Ωστόσο η ενασχόλησή της με τα ψηφιακά νομίσματα, την έκανε να μελετήσει και να εκτιμήσει την αξία του Bitcoin. Αποτέλεσμα; Με νέο νομοσχέδιο, σκοπεύει να κάνει πιο φιλική τη νομοθεσία προς τα κρυπτονομίσματα, αλλά δεν σταματάει εκεί. Σχεδιάζει να αναγνωρίσει και να αποδεχτεί το Bitcoin ως επίσημο μέσο πληρωμών για το Μεξικό!

Το αρχικό πρόβλημα που αντιμετώπισε η Kempis ήταν πως δεν υπήρξαν ενστάσεις! Όπως ανέφερε η ίδια, κανείς από τους νομοθέτες δεν καταλάβαινε τι σημαίνει Bitcoin. Ωστόσο, καθώς η συζήτηση γύρω από το νομοσχέδιο προχωρούσε, άρχισε να προσελκύει προσοχή, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και θετικές κριτικές, αλλά και αρνητικά σχόλια.

Βοήθησε το γεγονός της εγκατάστασης ενός Bitcoin ATM μέσα στη μεξικανική Γερουσία. Ήταν το έναυσμα να ασχοληθούν τα μέλη του μεξικανικού Κογκρέσου και να θέτουν περισσότερες ερωτήσεις. Η γερουσιαστής εξέλαβε την αρνητική θέση κάποιων ως ένα σημάδι προόδου. Επιτέλους θα μπορούσε να γίνει συζήτηση πάνω στο θέμα, ισχυρίζεται!

Η Kempis και η ομάδα της έχει αναλάβει να συγκεντρώσει όλες τις παρατηρήσεις και να ενημερώσει αμερόληπτα το μεξικανικό κοινό. Βέβαια ο δρόμος μέχρι την αναγνώριση του Bitcoin ως νόμιμου χρήματος, δηλαδή να αναγνωρίζεται ως μέσο πληρωμών το ίδιο με το μεξικανικό πέσο, είναι μακρύς ακόμα. Η Κεντρική Τράπεζα ίσως αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια, καθώς η επικεφαλής της, Victoria Rodríguez, δεν έχει πάρει ακόμα θέση στο θέμα.

Εκείνος που είναι σίγουρα αρνητικός, είναι ο σημερινός Πρόεδρος της χώρας, Andrés Manuel López Obrador. Κατέστησε σαφές ότι το Μεξικό δεν θα υιοθετήσει το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα, όπως έχει κάνει το Ελ Σαλβαδόρ.

Αυτό που κάνει την υπόθεση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι πως η Indira Kempis σκοπεύει να διεκδικήσει το προεδρικό αξίωμα στις εκλογές του επόμενου έτους. Όπως μάλιστα δηλώνει, το Bitcoin έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής της ατζέντας. Θα συνεχίσει την υπεράσπισή του, είτε γίνει πρόεδρος είτε όχι.

Θεωρεί επιτυχημένη την υιοθέτηση του Bitcoin ως επίσημου νομίσματος από το Ελ Σαλβαδόρ και σκοπεύει να κάνει ό,τι μπορεί για να το μιμηθεί το Μεξικό. «Αν το Ελ Σαλβαδόρ μπόρεσε να το κάνει, σίγουρα μπορούμε και εμείς», ισχυρίζεται.

Εκθέσεις από την εταιρεία ερευνών Chainalysis δείχνουν ότι πολλοί Μεξικανοί χρησιμοποιούν ήδη κρυπτονομίσματα για να λαμβάνουν χρήματα από το εξωτερικό. Μόνο η Bitso, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στο Μεξικό, έλαβε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εμβάσματα από τις ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο του 2022. Υπολογίζεται πως αυτό το ποσό αντιπροσωπεύει το 4% των εμβασμάτων από το εξωτερικό, το οποίο ήταν το 4πλάσιο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν.

 

 

 

Πώς θα γίνεις ο επόμενος πιστοποιημένος Crypto Specialist

Το Ινστιτούτο Ψηφιακής Οικονομίας σε συνεργασία με το Euro2day.gr, για δεύτερο χρόνο, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο καλύπτει κάθε πτυχή (εκτός από τον προγραμματισμό) του πιο συναρπαστικού οικονομικού και τεχνολογικού τομέα της εποχής μας.

Όσοι το παρακολουθήσουν θα αποκτήσουν ένα αναγνωρισμένο από το κράτος πτυχίο και τον τίτλο του πιστοποιημένου CryptoSpecialist. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος (18 Οκτωβρίου – 5 Ιουλίου). Τα μαθήματα διεξάγονται από 30 καταξιωμένους εισηγητές και είναι 3ωρα, 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες.

Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει 5 θεματικές ενότητες:

Εισαγωγή στο Bitcoin, το blockchain και την Τεχνητή Νοημοσύνη (42 ώρες). Διασφάλιση Ιδιωτικότητας Και Προστασία Ψηφιακών Δεδομένων (46 ώρες). Το ψηφιακό μάρκετινγκ του μέλλοντος, NFTs και Metaverse (38 ώρες). Ξεκλειδώστε τον κόσμο των altcoins! (60 ώρες). Ολοκληρωμένος Επενδυτικός Οδηγός για Κρυπτονομίσματα (60 ώρες).

Μη χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Μάθετε από τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου της κρυπτοοικονομίας. Επενδύστε στο μέλλον, αξιοποιήστε σε μια ανατρεπτική τεχνολογία αιχμής. Την εξέλιξη του ίδιου του χρήματος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.indifi.gr.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory



* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v