Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτόξευση Bitcoin στη ζώνη των 50.000 δολαρίων

Μαζί με τα αμερικανικά χρηματιστήρια σκαρφαλώνει και το δημοφιλές κρυπτονόμισμα. Εξτρα δεδομένο που ενισχύει το θετικό κλίμα στα crypto είναι οι ροές προς ETFs. Το μήνυμα από Fed.

Εκτόξευση Bitcoin στη ζώνη των 50.000 δολαρίων

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Έπιασε τις 50.000 δολάρια η τιμή του Bitcoin, λίγο μετά τις 17:00 ώρα Ελλάδας. Όπως παρατηρούμε στο 4ωρο διάγραμμα οι 48.000 δολάρια λειτούργησε σαν στήριξη. Ο βατήρας πάνω στον οποίο αναπήδησε η τιμή του κρυπτονομίσματος.

Οι 50.000 δολάρια, εκτός από ορόσημο ως στρογγυλός αριθμός, αποτελούν το υψηλό διετίας. Τελευταία φορά που είχε βρεθεί εκεί το Bitcoin ήταν τον Δεκέμβριο του 2021. Πλέον βρίσκεται λιγότερο από 20.000 δολάρια για να πιάσει το προηγούμενο ιστορικό υψηλό. Την προηγούμενη φορά που από τις 50.000 σκαρφάλωσε στις 69.000 δολάρια, αρκούσαν μόλις 34 ημερολογιακές ημέρες.

Πρόκειται για ένα καθόλου απίθανο ενδεχόμενο, καθώς οι αμερικάνικοι δείκτες ήδη καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά το τελευταίο διάστημα. Οι επενδυτές έχουν λάβει το μήνυμα από τις δηλώσεις του Jerome Powell, του επικεφαλή της Fed, ότι «έχουμε φτάσει στο σημείο όπου θα αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε πότε θα μειωθούν, προσεκτικά, τα επιτόκια».

Επιπλέον, οι ροές προς τα Bitcoin ETFs είναι ξεκάθαρα θετικές τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι εκροές από Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) έχουν μειωθεί αισθητά. Ένα δεδομένο που ενισχύει το θετικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά των crypto. Μόνο την Παρασκευή, τα ETFs απέκτησαν 12.000 Bitcoin, ξεπερνώντας σημαντικά τον ημερήσιο ρυθμό δημιουργίας περίπου 900 νέων νομισμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του CNBC.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Το βιβλίο «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία ή το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v