Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗSBC Premier: Εστιάζουμε στη σημαντικότερη οικονομία του κόσμου, τη δική σας

Ο κ. Στέλιος Πιρπινιάς, Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής και Μarketing της HSBC, μιλά για την πρωτοποριακή υπηρεσία Premier και τη φιλοσοφία της.

ΗSBC Premier: Εστιάζουμε στη σημαντικότερη οικονομία του κόσμου, τη δική σας

Οι εξελίξεις στην ελληνική και στην παγκόσμια οικονομία έχουν κάνει σήμερα τους επενδυτές ιδιαίτερα προσεκτικούς. Μέσα σε αυτό το έντονα ανταγωνιστικό διεθνές και εγχώριο περιβάλλον, τι περισσότερο έχει να προσφέρει η HSBC στον τομέα του Wealth Management;

Η HSBC κατατάσσεται σήμερα στους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών Διαχείρισης Περιουσίας παγκοσμίως. Είναι μια διεθνής τράπεζα, με 6.300 σημεία εξυπηρέτησης σε 74 χώρες και με πάνω από 54 εκατομμύρια πελάτες. Είναι έτσι σε θέση να προσφέρει στους πελάτες της το μοναδικό συνδυασμό συγκριτικών πλεονεκτημάτων ενός διεθνούς ομίλου.

Η υπηρεσία Premier εντάσσεται μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Πρόκειται για μια αποκλειστική διεθνή υπηρεσία, που παρέχει στους πελάτες της τη δυνατότητα να έχουν επενδυτικές ευκαιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο, με τον καλύτερο για εκείνους τρόπο. Στην HSBC επιδιώκουμε -μέσω της υπηρεσίας Premier- να συνδεθούμε άρρηκτα στη συνείδηση του τραπεζικού κοινού με το Wealth Management. Επιδιώκουμε οι πελάτες μας να μας θεωρούν τους καλύτερους στη Διαχείριση της Περιουσίας τους, κάτι που πιστεύω ότι έχουμε χτίσει με σταθερά βήματα όλα αυτά τα χρόνια.

Θα ήθελα πάντως να τονίσω ότι με το HSBC Premier η έννοια του Wealth Management πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα. Κι αυτό γιατί μέσα από αυτήν υποστηρίζουμε την ανάπτυξη της Προσωπικής Οικονομίας των πελατών μας, παρέχοντας μια σειρά υπηρεσιών και προνομίων που εστιάζουν στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε πελάτη μας ξεχωριστά. Η Προσωπική Οικονομία γίνεται έτσι δομικό στοιχείο της υπηρεσίας Premier, η ευρύτερη φιλοσοφία της οποίας είναι αμιγώς πελατοκεντρική. Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους Premier πελάτες μας τη δυνατότητα να εκμεταλλεύονται επενδυτικές ευκαιρίες μέσα από ένα δυναμικό διεθνές προϊοντικό μίγμα, σε παγκόσμιο επίπεδο, εστιάζοντας με αξιοπιστία και υπευθυνότητα στην κάλυψη κάθε ανάγκης του Προσωπικού Οικονομικού Συστήματός τους.

Η έννοια της Προσωπικής Οικονομίας βρίσκεται στο επίκεντρο της υπηρεσίας Premier. Μπορείτε να μας την αναλύσετε λίγο περισσότερο;

Αυτό που στην HSBC αποκαλούμε Προσωπική Οικονομία του πελάτη μας αποτελεί τον κύριο άξονα του Premier και εκφράζει τη φιλοσοφία μας για τη σφαιρική και ταυτόχρονα εξατομικευμένη κάλυψη των αναγκών του. Στην HSBC αντιλαμβανόμαστε τη μοναδικότητα του κάθε πελάτη και έχουμε αναπτύξει ένα υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης που να μπορεί να καλύψει τις εξατομικευμένες και ιδιαίτερες ανάγκες του. Το Premier περιλαμβάνει μια ολόκληρη σειρά υπηρεσιών και προϊόντων προσαρμοσμένων σε αυτές ακριβώς τις προσωπικές ανάγκες. Αναφέρομαι, φυσικά στις διάφορες σημαντικές πτυχές της ζωής, όπως ακριβώς τις αντιλαμβάνεται και τις αξιολογεί ο καθένας από μας ξεχωριστά: την οικογένεια, την περιουσία, τη σταδιοδρομία, τον προσωπικό χρόνο, τις εμπειρίες που κάποιος επιθυμεί να αποκτήσει. Όλα αυτά αποτελούν μέρος της Προσωπικής μας Οικονομίας και είναι, βεβαίως, αλληλένδετα μεταξύ τους, αλλά και διαρκώς μεταλλασσόμενα.

Στην HSBC είμαστε σε θέση, μέσω των εργαλείων Wealth Management που διαθέτουμε, να πραγματοποιούμε αναλυτικό Χρηματοοικονομικό Σχεδιασμό για τους πελάτες μας, να ανακαλύπτουμε τις ανάγκες τους και να τους καθοδηγούμε σε εξατομικευμένες επενδυτικές λύσεις με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις φιλοδοξίες τους. Στόχος μας δεν είναι απλώς η σταθερότητα της Προσωπικής Οικονομίας των πελατών μας αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξή της.

Σε πρακτικό επίπεδο, τι είναι αυτό που κάνει την υπηρεσία HSBC Premier να ξεχωρίζει;

Κατ’ αρχάς, η φιλοσοφία του Premier, είναι βαθιά πελατοκεντρική. Γι’ αυτό και προσαρμοζόμαστε στις προσωπικές ανάγκες των πελατών μας, μέσω του εξειδικευμένου Προσωπικού Τραπεζικού Συμβούλου, ο οποίος ξεκινάει τη σχέση του με τον πελάτη από την πρώτη μέρα που ανοίγει λογαριασμό στην τράπεζα και βρίσκεται πάντα δίπλα του για να του προτείνει εξατομικευμένες λύσεις.

Η υπηρεσία Premier είναι βασισμένη στην τεχνογνωσία μας σε θέματα αγορών και διαχείρισης περιουσίας και απευθύνεται σε εκείνους που απαιτούν εξατομικευμένη προσέγγιση και υψηλή ποιότητα εξυπηρέτησης για την κάλυψη κάθε τραπεζικής τους ανάγκης, από την απλούστερη έως την πιο σύνθετη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι Premier πελάτες μας έχουν τη δυνατότητα επιλογής μέσα από ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών προϊόντων, τόσο από τις ανεπτυγμένες όσο και από τις αναπτυσσόμενες αγορές παγκοσμίως και από όλα τα επίπεδα διαβαθμίσεων κινδύνου ανάλογα με τις ανάγκες τους, πάντα με προνομιακή τιμολόγηση. Και, βεβαίως, η παγκόσμια συνδεσιμότητά μας και η 24ωρη τηλεφωνική μας εξυπηρέτηση κάνουν πιο εύκολη και προσωπική την επικοινωνία.

Τέλος, τα προνόμια Premier δεν σταματούν μόνο στους πελάτες αλλά επεκτείνονται και στην οικογένειά τους, εξασφαλίζοντας παροχές στα αγαπημένα τους πρόσωπα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ προσφέρουμε εξειδικευμένη καθοδήγηση και υποστήριξη σε θέματα εκπαίδευσης, ασφάλισης, σύνταξης και κληρονομιάς. Ο κάθε Προσωπικός Σύμβουλος υποστηρίζεται από το παγκόσμιο δίκτυό μας, το οποίο αποτελείται από χιλιάδες ειδικούς, σε πολλούς διαφορετικούς τομείς.

Ένα τέτοιο επίπεδο προσωπικής εξυπηρέτησης δεν θα μπορούσε παρά να βασίζεται στην απολύτως εξατομικευμένη διαχείριση του κάθε πελάτη.

Ανάμεσα στα προνόμια που απολαμβάνουν οι Premier πελάτες, ξεχωρίζουν οι υπηρεσίες Global View και Global Transfers. Πείτε μας περισσότερα για αυτές.

Ανάμεσα στα προνόμια που παρέχουμε στους Premier πελάτες μας, βρίσκονται πράγματι οι υπηρεσίες Global View και Global Transfers, που αξιοποιούν τη διεθνή υποδομή και τεχνογνωσία του ομίλου. Πιο συγκεκριμένα, με το Global View και το Global Transfers, οι Premier πελάτες μας μπορούν να ανοίγουν, να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούν στην HSBC σε όποια χώρα του κόσμου έχει παρουσία η τράπεζα και να μεταφέρουν μέσω του υπολογιστή τους χρήματα όποτε και όπου τα έχουν ανάγκη. Θα λέγαμε ότι για το ελληνικό κοινό είναι διαβατήριο για το διεθνές τραπεζικό περιβάλλον.

Πρόκειται δηλαδή για δύο ιδιαίτερα πολύτιμα εργαλεία στα χέρια όσων ακολουθούν τις νέες τάσεις και αναζητούν ευκαιρίες και λύσεις στις παγκόσμιες αγορές, χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις, αλλά με υψηλή ασφάλεια, ταχύτητα και αμεσότητα.

Θα ήθελα, μάλιστα, να τονίσω ότι τo Global View και το Global Transfers είναι δύο πρωτοποριακές υπηρεσίες που οι πελάτες μπορούν να βρουν αποκλειστικά στην HSBC.

Για περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία HSBC Premier οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στην υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης της HSBC, 801 117 17 17 ή 210 6962 100 για κλήσεις από κινητό, ή να επισκεφτούν το ανανεωμένο website της HSBC στο www.hsbc.gr.

ADVERTORIAL


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v