Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π. Δεπόλας: Γιατί εξαγοράσαμε την Αθηναϊκή Χρηματιστηριακή

Ο αντιπρόεδρος της Λέων Δεπόλας ΑΧΕΠΕΥ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η εταιρεία του απορρόφησε μέσω εξαγοράς την Αθηναϊκή Χρηματιστηριακή και σκιαγραφεί την «επόμενη μέρα».

  • του Παύλου Δεπόλα*
Π. Δεπόλας: Γιατί εξαγοράσαμε την Αθηναϊκή Χρηματιστηριακή

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον, οι επιχειρήσεις που επιδιώκουν να είναι ανταγωνιστικές οφείλουν να λαμβάνουν αποφάσεις που θα διασφαλίζουν την ανθεκτικότητα και τη διαρκή αναπτυξιακή τους πορεία.

Στο πλαίσιο αυτό η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ αποφάσισε την απορρόφηση δι' εξαγοράς της εταιρείας Αθηναϊκή Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ. Η τελευταία, μία από τις παλαιότερες χρηματιστηριακές εταιρείες, είναι εταιρεία με ιδιαίτερα ευρύ πελατολόγιο ιδιωτών πελατών και εξαιρετικό όνομα στη χρηματιστηριακή αγορά.

Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η οποία υπολογίζεται να έχει υλοποιηθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, η Αθηναϊκή Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ θα μεταβιβάσει το σύνολο της περιουσίας της (με βάση τον Ισολογισμό Μετασχηματισμού της 31ης/3/2014) στη Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, η οποία και θα καταστεί αποκλειστική κάτοχος και δικαιούχος όλων των περιουσιακών στοιχείων της Αθηναϊκή Χρηματιστηριακής ΑΕΠΕΥ, περιλαμβανομένου του χαρτοφυλακίου πελατών της.

Η υγιής κεφαλαιακή διάρθρωση όπως αποτυπώνεται από τα παραπάνω μεγέθη αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της σταθερής αναπτυξιακής πορείας της εταιρείας,. Οι συνεχείς επενδύσεις με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών εγγυώνται τη διατήρηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και την πιστότητα της πελατειακής βάσης.

Με τη συγχώνευση της Αθηναϊκή Χρηματιστηριακής ΑΕΠΕΥ η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ επιτυγχάνει οικονομίες κλίμακας και ταυτόχρονα ενδυναμώνει σημαντικά τα έσοδα που προέρχονται από τη δραστηριοποίηση των ιδιωτών πελατών στην εγχώρια και στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.

Συγκεκριμένα η νέα εταιρεία θα διαθέτει ένα σύνολο 30.000 πελατών, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στην ελληνική αγορά μετοχών και παραγώγων, ενώ ταυτόχρονα η πρόσβαση στις αγορές εξωτερικού θα γίνεται άμεσα και αξιόπιστα μέσω της πλατφόρμας των Ελληνικών Χρηματιστηρίων X-NET, στις συναλλαγές της οποίας η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ κατέχει την 1η θέση.

Επίσης παρέχεται στο πελατολόγιο της νέας εταιρείας η δυνατότητα δραστηριοποίησης στις διεθνείς αγορές παραγώγων καθώς και στις αγορές εταιρικών και κρατικών ομολόγων. Αξίζει να σημειώσουμε ταυτόχρονα με τη σημαντική ανάπτυξη του τμήματος ομολόγων την απόκτηση της ιδιότητας του συμβούλου από τη Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ στην εναλλακτική αγορά ΕΝ.Α. του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης νέων υπηρεσιών, η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ δίνει τη δυνατότητα εκτέλεσης συναλλαγών μέσω web και mobile εφαρμογών σε ευρύ φάσμα επενδυτικών προϊόντων με ταχύτητα και αξιοπιστία. 

Τα ανωτέρω σε συνδυασμό με τη δραστηριοποίηση εντός του 2014 στον χώρο του Asset Management αναμένεται να προσδώσουν σημαντική προστιθέμενη αξία στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει η εταιρεία στο συνεχώς αυξανόμενο πελατολόγιό της.

Η ΛΕΩΝ ΔΕΠΟΛΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ σε αριθμούς:

- Δείκτης φερεγγυότητας: 99% (30/6/2014) με κατώτατο όριο το 8%.

- Ίδια κεφάλαια: 4,5 εκατ. ευρώ.

- Μηδενικός τραπεζικός δανεισμός.

- Αύξηση Κύκλου Εργασιών 72,4% και κερδοφορία 826 χιλ. € το 2013.

 

*Ο κ. Παύλος Δεπόλας είναι αντιπρόεδρος της Λέων Δεπόλας ΑΧΕΠΕΥ. 


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v