Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Απάντηση σε Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Σε συνέχεια του υπ΄αριθ. 2932 από 12.8.2014 εγγράφου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του από 11.8.2014 δημοσιεύματος της ιστοσελίδας "Euro2day" με τίτλο «ΓΕ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Πώλησε εγκαταστάσεις logistics προς 2 εκατ.» και με γνώμονα την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την προστασία του επενδυτικού κοινού επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας της 7.7.2014 αποφάσισε την απόσχιση του κλάδου αποθηκών και ακινήτων της εταιρείας και την εισφορά αυτού σε νεοϊδρυόμενη εταιρεία 100% θυγατρική της Εταιρείας με την διαδικασία του ν.δ. 1297/1972. Η ανωτέρω απόφαση ισχύει και υλοποιείται, όμως η διαδικασία της απόσχισης καθώς και αυτή της ιδρύσεως της νέας εταιρείας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Είναι ανακριβές ότι υπήρξε εξαγορά των εγκαταστάσεων της εταιρείας ΓΕ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΕΕ στον Ασπρόπυργο Αττικής. Στα πλαίσια διαπραγματεύσεων της εταιρείας με την εταιρεία Secure Property Development για την εξαγορά των μετοχών της υπό ίδρυση εταιρείας στην οποία θα εισφερθεί ο κλάδος αποθηκών και ακινήτων της ΓΕ Δημητρίου ΑΕΕ ως μοναδικής μετόχου αυτής υπεγράφη στις 7.8.2014 προσύμφωνο, όπου καθορίζονται μεταξύ άλλων οι όροι και οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Στον κλάδο αυτό περιλαμβάνονται οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος διεξήγαγε τις σχετικές διαπραγματεύσεις και το προσύμφωνο υπεγράφη κατόπιν εξουσιοδότησης του Διοικητικού Συμβουλίου προς αυτόν.

Είναι ανακριβές επίσης ότι η εξαγορά των εγκαταστάσεων στον Ασπρόπυργο έγινε έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ. Το τίμημα της πώλησης των μετοχών της υπό ίδρυση εταιρείας προς τη Secure Property Development έχει συμφωνηθεί στο ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ αφαιρουμένων όλων των υποχρεώσεων του κλάδου που θα υφίστανται κατά το χρόνο της υπογραφής του οριστικού συμβολαίου και προσαυξημένο με τις απαιτήσεις αυτού.

Επισημαίνεται ότι εφόσον ολοκληρωθεί η ανωτέρω συμφωνία θα βελτιωθούν σημαντικά οι ταμειακές ροές της εταιρείας χωρίς αντιθέτως καμιά αρνητική επίπτωση στην κύρια δραστηριότητα της εταιρείας που είναι η εμπορία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Οι ποσοτικοποιημένες επιπτώσεις επί των βασικών οικονομικών μεγεθών της εταιρείας ΓΕ Δημητρίου ΑΕΕ και του ομίλου, δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η απόσχιση του κλάδου δεν είναι δυνατόν να αποτυπωθούν στην παρούσα φάση και το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απόσχισης. Ωστόσο σήμερα είναι γνωστό ότι οι επιδράσεις από τη μεταβίβαση του κλάδου θα είναι:

• Μείωση των ενοποιημένων εσόδων κατά 1,1 εκατ. Ευρώ περίπου.
• Μείωση του δανεισμού σε ατομική και ενοποιημένη βάση κατά 13 εκατ. ευρώ περίπου.
• Βελτίωση της ρευστότητας σε ατομική και ενοποιημένη βάση κατά 2 εκατ. ευρώ περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v