Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ATTICA BANK: Απάντηση σε Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Σε συνέχεια της από 10.11.2014 ανακοίνωσης της Τράπεζας αλλά και σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Αttica Bank γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό τα εξής:

1. Όπως καταγράφεται και στην παραπάνω αναφερόμενη ανακοίνωση της Attica Bank προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, η Τράπεζα έχει γίνει αποδέκτης ενδιαφέροντος ορισμένων αλλοδαπών επενδυτικών κεφαλαίων για μερική συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και συνεχίζει τις επαφές, με τη συνδρομή ομάδας χρηματοοικονομικών συμβούλων, με σκοπό την επίτευξη οριστικού ενδιαφέροντος συμμετοχής και σχετικής συμφωνίας με στρατηγικό(ούς) επενδυτή(ές). H ως άνω διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και οι σχετικές επαφές συνεχίζονται εν όψει πλέον και της αποκρυστάλλωσης των συνθηκών στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests) για τις τέσσερις (4) συστημικές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

2. Για το λόγο αυτό και επειδή οι όροι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που είχαν τεθεί προς συζήτηση στην συνεδρίαση της Α’ Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 13.10.2014, επηρεάζονται ουσιωδώς και εξαρτώνται από την επίτευξη και τους όρους σχετικής συμφωνίας, το ∆ιοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας έκρινε σκόπιμο να προταθεί προς τη Γενική Συνέλευση να λάβει απόφαση, περί εκ νέου διακοπής της συνεδριάσεώς της και συνέχισής της σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 ∆εκεμβρίου 2014. Η πρόταση αυτή έγινε ομόφωνα δεκτή από τους μετόχους που συμμετείχαν στην ψηφοφορία επί του συγκεκριμένου θέματος.

3. Η Τράπεζα, ως οφείλει, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους εποπτικούς φορείς τους οποίους και ενημερώνει σχετικά με την πρόοδο του σχεδιασμού, τις επαφές που λαμβάνουν χώρα και τη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Εν συνεχεία της ενημέρωσης αυτής, η ΤτΕ δεν έχει μέχρι τώρα τάξει νέο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης. Η Τράπεζα θα ενημερώσει τις αρχές και το επενδυτικό κοινό αμέσως μόλις λάβει γνώση οιασδήποτε εξελίξεως επί του θέματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v