Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΛΟΝΤΑ: Απαντήσεις σε επιστολές-ερωτήματα του Χ.Α

Η εταιρεία ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ ανακοινώνει ότι στις 30.04.2015 υπέγραψε ως εκ τρίτου συμβαλλομένη τη συμφωνία εξυγίανσης μεταξύ της ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ και των πιστωτών της. Η συμφωνία αυτή κατατέθηκε την ίδια ημέρα στο αρμόδιο δικαστήριο προς επικύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις της προπτωχευτικής διαδικασίας εξυγίανσης των άρθρων 99 επ. του Πτωχευτικού Κώδικα και πιο συγκεκριμένα του άρθρου 106β ΠτΚ. Σημειώνεται, ότι οι συμβαλλόμενοι πιστωτές εκπροσωπούν συνολικά το 94,25% του συνόλου των απαιτήσεων απέναντι στη ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ καθώς και το 100% επί των εμπραγμάτως ή με ειδικό προνόμιο ή προσημείωση υποθήκης εξασφαλισμένων πιστωτών.

Σε ό,τι αφορά την εταιρεία μας, ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ, η συμφωνία αυτή προβλέπει τη μεταβίβαση της επιχείρησης της ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ ως εισφορά σε είδος στην εταιρεία μας, όπως ορίζει ειδικότερα το άρθρο 106θ ΠτΚ, και ειδικότερα τη μεταβίβαση του συνόλου του ενεργητικού, ποσού ΕΥΡΩ περίπου 69 εκατομμυρίων και τμήματος του παθητικού της, ποσού ΕΥΡΩ 29,6 εκατομμυρίων και σε επίπεδο ομίλου παθητικό ποσού ΕΥΡΩ 48 εκατομμυρίων. Η συμφωνία ακόμα προβλέπει, ότι ποσοστό 81,95% του συνόλου των υποχρεώσεων της ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ, το οποίο δεν θα μεταβιβαστεί στην εταιρεία μας αλλά θα παραμείνει σε αυτήν, θα καλυφθεί με την απόκτηση από τις πιστώτριες τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ μετοχών της εταιρείας μας, τις οποίες θα αποκτήσει η ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μας. Ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης η εταιρεία μας θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ποσού ΕΥΡΩ 12,4 εκατομμυρίων με παραίτηση από το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων και έκδοση 41.261.980 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ΕΥΡΩ ανά μετοχή υπέρ της εταιρείας ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ. Στη συνέχεια οι νέες μετοχές θα μεταβιβασθούν στους πιστωτές αυτής για την ικανοποίησή τους.

Διευκρινίζεται, ότι η εν λόγω συμφωνία τελεί υπό την αναβλητική αίρεση της έγκρισής της από τις Γενικές Συνελεύσεις των εταιρειών ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ και ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ που θα λάβουν χώρα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015 ή σε μετ' αναβολής Γενική Συνέλευση, το αργότερο μέσα σε ένα μήνα από την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης, καθώς και της ολοκλήρωσης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ εντός προθεσμίας τριών μηνών από την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης. Τέλος, σημειώνεται, ότι για την υλοποίηση της ως άνω συμφωνίας θα πρέπει πρώτα αυτή να επικυρωθεί από το αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο θα την εκδικάσει στις 7 Οκτωβρίου 2015.

Η εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε σχετική εξέλιξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v