Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές καθώς η νέα έρευνα για τα email της Κλίντον οδηγούν σε "κλείσιμο της ψαλίδας" με τον Τραμπ. Συνεχίζεται η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με έκδηλη τη νευρικότητα των επενδυτών για τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές και το νέο θέμα που προέκυψε με τα email της Χίλαρι Κλίντον.

Οι αγορές θεωρούν πως η Κλίντον είναι μια υποψήφια που θα διατηρήσει το status quo, ενώ μια νίκη Τραμπ θα δημιουργούσε μεγαλύτερη αβεβαιότητα.

Εν τω μεταξύ, το κλίμα επιβαρύνεται και από την συνεχιζόμενη πτώση της τιμής του πετρελαίου, καθώς οι παραγωγοί εκτός ΟΠΕΚ δεν έχουν ακόμα προχωρήσει σε συγκεκριμένη δέσμευση να συνταχθούν με τον ΟΠΕΚ για τον περιορισμό της παραγωγής.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύονταν κατά 0,3%, ενώ χαμηλότερα κατά 0,12% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 17.425 μονάδες.

Απώλειες 0,56% για τον δείκτη Kospi στις 2.008 μονάδες, 0,17% για τον Shanghai Composite στις 3.098 μονάδες και 0,08% για τον CSI στις 3.337 μονάδες, ενώ αντιθέτως κατά 0,59% ενισχύεται ο δείκτης ASX στις 5.402 μονάδες και κατά 0,16% ο Hang Seng στις 22.990 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v