Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρές πιέσεις στις ευρωαγορές

Η νέα αβεβαιότητα για την έκβαση των αμερικανικών εκλογών αλλά και οι αμφιβολίες για τον περιορισμό της παραγωγής του ΟΠΕΚ, οδηγούν χαμηλότερα τις ευρωαγορές. Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα στην αγορά παραγώγων του Euronext. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Με αρνητικά πρόσημα ξεκινά η εβδομάδα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι αποκαλύψεις του Σαββατοκύριακου για τα emails της Χίλαρι Κλίντον και τη νέα έρευνα από το FBI, δημιουργούν νέα αβεβαιότητα για την έκβαση των εκλογών στις ΗΠΑ, που διενεργούνται στις 8 Νοεμβρίου.

Το κλίμα επιβαρύνεται και από το διαφαινόμενο αδιέξοδο στο θέμα του περιορισμού της παραγωγής πετρελαίου των χωρών μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ.

Νωρίτερα, τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat έδειξαν πως το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,3% το γ' τρίμηνο σε τριμηνιαία βάση και 1,6% σε ετήσια βάση, ενώ ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,5% τον Οκτώβριο από 0,4% τον προηγούμενο μήνα. 

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,43% στις 339 μονάδες, κατά 0,42% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.966 μονάδες, κατά 0,7% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.514 μονάδες και κατά 0,37% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.656 μονάδες.

Σημειώνεται πως το Euronext ανακοίνωσε πως η αγορά παραγώγων λειτουργεί κανονικά, μετά την αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος.

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται έως 0,3% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v