Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ρυθμό των αποτελεσμάτων οι ευρωαγορές

Εταιρικά αποτελέσματα, προβλέψεις Κομισιόν για την οικονομία της ευρωζώνης, διαπραγματεύσεις για το Brexit, επίσκεψη Τραμπ στις ΗΠΑ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Στο ρυθμό των αποτελεσμάτων οι ευρωαγορές

Η ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς σήμερα δημοσιοποιούν τα μεγέθη τους οι Commerzbank, Siemens, Generali κ.α., ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν και την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Ασία.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, με τις δυο πλευρές να ευελπιστούν να αρθεί το αδιέξοδο πριν το τέλος του έτους.

Το μεσημέρι δημοσιοποιήθηκε η φθινοπωρινή έκθεση με τις οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν για ευρωζώνη και ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά, μεταξύ άλλων, πως η οικονομία της ευρωζώνης θα "τρέξει" με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δέκα ετών φέτος, για να "κατεβάσει ταχύτητα" του χρόνου και το επόμενο έτος, ενώ παράλληλα θεωρεί πως Γαλλία και Ισπανία θα καταφέρουν εμπρόθεσμα να μειώσουν το έλλειμμά τους.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας, που διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο στα 21,8 δισ. ευρώ, με τις εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές να έχουν μειωθεί κατά 0,4% σε μηνιαία βάση ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 1%.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,28% χαμηλότερα στις 393 μονάδες, οριακά στο "κόκκινο" ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.525 μονάδες, κατά 0,2% υποχωρεί ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.460 μονάδες και κατά 0,28% ο γερμανικός DAX στις 13.345 μονάδες, ενώ οριακές απώλειες καταγράφει και ο ισπανικός IBEX στις 10.222 μονάδες. 

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν έως 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v