Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή πτώση στις ευρωαγορές, φόβοι ύφεσης

Βουτιά στον κλάδο πρώτων υλών. Πτώση 5% στο Brent. Η πίεση ανεβαίνει καθώς το κλίμα της παγκόσμιας αγοράς μετατοπίζεται πιο αρνητικά, εν μέσω φόβων για την αύξηση του πληθωρισμού και την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Ισχυρή πτώση στις ευρωαγορές, φόβοι ύφεσης

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχωρουν απότομα την Τετάρτη, εγκαταλείποντας τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων καθώς η παγκόσμια αστάθεια συνεχίζεται.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 1,6%, με τον κλάδο πρώτων υλών να βουτά 3,5%, καθώς όλοι οι κλάδοι στα χρηματιστήρια πέφτουν σε αρνητικό έδαφος.

Ο γερμανικός δείκτης DAX πέφτει 2,3%, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 1,3% και ο γαλλικός CAC 40 χάνει 1,9%. 

Όσον αφορά την κίνηση των μεμονωμένων τιμών των μετοχών στην Ευρώπη, η βελγική εταιρεία εξόρυξης Umicore σημείωσε βουτιά άνω του 15% μετά την ανακοίνωση της στρατηγικής της για το 2030.

Η πίεση στην Ευρώπη ανεβαίνει καθώς το κλίμα της παγκόσμιας αγοράς μετατοπίζεται σε πιο αρνητικό περιβάλλον εν μέσω φόβων για την αύξηση του πληθωρισμού και την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Ο πληθωρισμός στη Βρετανία έπιασε φρέσκο υψηλό 40 ετών, στον 9,1% σε ετήσια βάση τον Μάιο, καθώς οι αυξανόμενες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας συνεχίζουν να βαθαίνουν την κρίση κόστους ζωής στη χώρα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 5% νωρίς το πρωί στην Ευρώπη, με τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent να διολισθαίνουν 5% στα 108,90 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v