Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με «άλμα» 19% για την Credit Suisse

Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές με τη μετοχή της Credit Suisse  στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Προβλημάτισε η αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ. Ανακάμπτει το πετρέλαιο. Ενισχύεται το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές με «άλμα» 19% για την Credit Suisse

Κέρδη στις ευρωαγορές αν και προβλημάτισε η απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης παρά τις ανησυχίες για το τραπεζικό σύστημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η μετοχή της Credit Suisse που βρέθηκε στο επίκεντρο των ανησυχιών την προηγούμενη μέρα καταγράφοντας απώλειες 24%, σήμερα κρατήθηκε σε ανοδική τροχιά, ολοκληρώνοντας την συνεδρίαση με κέρδη 18,8%. Αντίστοιχα, ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 1,2% έναντι «βουτιάς» 7% την Τετάρτη.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,19% στις 441 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,89% στις 7.410 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,57% στις 14.967 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 2,03% στις 7.025 μονάδες.

Νωρίτερα το πρωί, ανακοινώθηκε ότι η Credit Suisse θα δανειστεί έως 50 δισ. ελβετικά φράγκα (περίπου 54 δισ. δολάρια) από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας και θα επαναγοράσει χρέος ύψους περίπου 3 δισ. ελβετικών φράγκων.

«Ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα και για τον λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης», τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Οι πιέσεις στις τιμές παραμένουν ισχυρές, σημείωσε η Λαγκάρντ, επισημαίνοντας ότι έχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα οι πιέσεις στους μισθούς.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ διευκρίνισε ωστόσο ότι οι περισσότερες μετρήσεις δείχνουν ότι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για τον πληθωρισμό κινούνται γύρω στο 2%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τo αργό WTI ενισχύεται 0,7% στα 68,10 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,4% στα 1.923 δολ./oz.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,4% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0620 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v