Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση για τις τιμές πετρελαίου με το βλέμμα στα νέα μέτρα

Το αμερικανικό αργό χάνει 0,1% στα 72,29 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κινείται 0,2% χαμηλότερα, στα $75,68. Κατά 2,8% υποχωρεί το ολλανδικό φυσικό αέριο, στα 98,57 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Μικρή πτώση για τις τιμές πετρελαίου με το βλέμμα στα νέα μέτρα

Ελαφρώς χαμηλότερα οι τιμές του πετρελαίου, σημειώνοντας μικρή πτώση την Πέμπτη παρά την εμπιστοσύνη που υπάρχει, ότι η παραλλαγή του κορωνοϊού Ομικρον δεν θα επηρεάσει την παγκόσμια ανάπτυξη. Την ίδια ώρα, ορισμένες κυβερνήσεις ενίσχυσαν τους περιορισμούς για να σταματήσουν την ταχεία εξάπλωσή της.

Οι αγορές πήραν στήριξη από τα σχόλια της BioNTech και της Pfizer ότι τρεις δόσεις του εμβολίου τους για την Covid-19 μπορούν να προστατεύσουν από τη μόλυνση με Ομικρον.

Ωστόσο, τα κέρδη της αγοράς συγκρατούνται καθώς οι κυβερνήσεις επιβάλλουν εκ νέου περιορισμούς για να περιορίσουν την εξάπλωση του στελέχους του ιού, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας που συστήνει τηλεργασία, της Δανίας που κλείνει εστιατόρια, μπαρ και σχολεία και της Κίνας που σταμάτησε τα ομαδικά τουριστικά ταξίδια από το Γκουανγκντόνγκ.

Το αμερικανικό αργό χάνει 0,1% στα 72,29 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κινείται 0,2% χαμηλότερα, στα $75,68. Κατά 2,8% υποχωρεί το ολλανδικό φυσικό αέριο, στα 98,57 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v