Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά τις βαριές χθεσινές απώλειες. Υποχωρεί 4% το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 3,16% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τον τεχνολογικό τομέα να ανακάμπτει από το χθεσινό sell-off.

Τη Δευτέρα ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 602 μονάδων, με την Apple και την Goldman Sachs να σημειώνουν βαριές απώλειες.

Οι μετοχές λαμβάνουν σήμερα ώθηση και από τις προσδοκίες για μια εξομάλυνση των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, μετά τα δημοσιεύματα για επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών.

Η Wall Street μετέδωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συνομιλίες με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λιου Χε.

O Dow Jones κινείται 0,17% υψηλότερα στις 25.407 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,95% στις 7.268 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,53% στις 2.741 μονάδες. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 4% στα 57 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για τη δωδέκατη διαδοχική ημέρα απωλειών.

Ο χρυσός διολισθαίνει 0,08%, στα 1.202 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,126 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 3,16%.

Στο ταμπλό, άνοδο 3% σημειώνει η μετοχή της Intel, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Η μετοχή της Boeing κινείται 2% χαμηλότερα. Η Wall Street Journal μετέδωσε ότι ο αμερικανικός κολοσσός τοποθέτησε ένα νέο μηχανικό σύστημα σε δύο αεροσκάφη του, το οποίο μπορεί να ευθύνεται για το ατύχημα της Lion Air. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v