Εγκρίνει το "ευρω-QE" η Wall Street

Το «ευρωπαϊκό QE» προκαλεί ράλι τιμών στις ευρωαγορές και η Wall Street ακολουθεί τους δείκτες Dow Jones και S&P σε ενδοσυνεδριακά ρεκόρ. Πληθαίνουν τα "καλά μαντάτα" για την αμερικανική οικονομία. Εντονη κινητικότητα στην Apple.

Εγκρίνει το ευρω-QE η Wall Street

Το «ευρωπαϊκό QE» προκαλεί ράλι τιμών στις ευρωαγορές και εμπνέει άνοδο και στο αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street, που επηρεάζεται και από τις ευνοϊκές εξελίξεις στην εγχώρια οικονομία.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται 0,4% υψηλότερα στις 17.147 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,41% στις 2.010 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,62% στις 4.600 μονάδες. Τόσο ο Dow όσο και ο S&P 500 κινούνται ενδοσυνεδριακά σε νέα επίπεδα ρεκόρ. 

Η στατιστική εικόνα για την αμερικανική οικονομία παραμένει ευνοϊκή, καθώς ανακοινώθηκε ανεπαίσθητη άνοδος στον αριθμό νέων ανέργων, που πάντως παραμένουν σε πολυετή χαμηλά.

Επίσης, οι επιχειρήσεις υπηρεσιών και άλλων κλάδων εκτός μεταποίησης στις ΗΠΑ εμφάνισαν επιτάχυνση της δραστηριότητας τον Αύγουστο, καθώς ο βασικός δείκτης αποτύπωσης των επιπέδων δραστηριότητας ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008

Από το επιχειρηματικό πεδίο, αποτελέσματα ανακοινώνουν σήμερα η Hovnanian Enterprises και η Joy Global.

Η Family Dollar Stores υποχωρεί μετα την φήμη ότι ο ακτιβιστής επενδυτής Carl Icahn πούλησε το εναπομένων μερίδιό του στην επιχείρηση.

Κινητικότητα συνεχίζει να εμφανίζει η μετοχή της Apple εν αναμονή της παρουσίασης των νέων «έξυπνων» συσκευών της.

Η σπουδαιότερη εξέλιξη της ημέρας είναι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να ξεκινήσει πρόγραμμα τόνωσης της ρευστότητας του «τύπου QE" που έχει εφαρμόσει και η αμερικανική Fed. Η ΕΚΤ θα ξεκινήσει με αγορές καλυμμένων ομολόγων και τιτλοποιημένων χρεογράφων ABS.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χαιρετίζουν με άνοδο την απόφαση, ενώ το ευρώ διολισθαίνει στα χαμηλότερα επίπεδα 14 μηνών έναντι του δολαρίου μετά την απόφαση. Το ευρώ κινείται στα 1,30 δολ.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί ελαφρώς ενώ ο χρυσός κερδίζει 2 δολάρια περίπου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v