Πτώση στη Wall Street υπό το φόβο των επιτοκίων

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street καθώς προβληματίζει η πιθανή αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο. Υποβάθμισε τις προοπτικές ανάπτυξης των ΗΠΑ η Moody's. Καλά τα εταιρικά αποτελέσματα της Wal- Mart (+9,6%). Μικρή πτώση για το πετρέλαιο. Σε χαμηλό τριών εβδομάδων ο χρυσός.

Πτώση στη Wall Street υπό το φόβο των επιτοκίων

Πτώση κατέγραψε η Wall Street στον απόηχο των πρακτικών της Fed.

Υπενθυμίζεται ότι χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, σύμφωνα με τα οποία οι Κεντρικοί Τραπεζίτες εμφανίζονται θετικά προσκείμενοι σε μια αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο σε περίπτωση που παραμείνουν ισχυρά τα εγχώρια οικονομικά στοιχεία.

Και σαν μια πρώτη ένδειξη καλών macro, γνωστοποιήθηκε σήμερα ότι οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 16.000 στις 278.000 αιτήσεις.

Σημειώνεται πως η πιθανή αύξηση των επιτοκίων προβληματίζει του επενδυτές, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που επικρατεί αβεβαιότητα για την παγκόσμια ανάπτυξη λόγω Κίνας.

Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης της Moody's υποβάθμισε τις προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας για το 2016, στο 2% από 2,3% προηγουμένως.

Επιπλέον, οριακά καθοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου μετά την χθεσινή απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ. Ειδικότερα ο μαύρος χρυσός υποχώρησε 0,1% στα 48,16 δολάρια ανά βαρέλι.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα α' τριμήνου ανακοίνωσε η Wal-Mart (+9,6%) καθώς τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 99 σεντς έναντι 88 σεντς που προέβλεπαν οι αναλυτές και τα έσοδα αυξήθηκαν στα 115,90 δισ. δισ. δολ. έναντι 114,83 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Σήμερα, o Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,52% στις 17.435 μονάδες, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,37% στις 2.040 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,56% στις 4.712 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν (πέρα από την Wal-Mart) οι μετοχές των Cisco (+3,3%) και Nike (+1,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Goldman Sachs (-3,1%) και Boeing (-2,2).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1204 από 1,1216 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 1,5% στα 1.254 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωσε πτώση μίας μονάδας βάσης στο 1,84%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v