Yποχωρεί από τα ρεκόρ η Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, μετά το δέκατο διαδοχικό ρεκόρ του Dow Jones. Απώλειες 1% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο. Πτώση 1,4% για Goldman Sachs.

Yποχωρεί από τα ρεκόρ η Wall Street

Απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να αναζητούν κίνητρα για να σπρώξουν τις μετοχές υψηλότερα, μετά από 10 διαδοχικά ρεκόρ.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,25% στις 20.757 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,48% στις 5.807 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,37% χαμηλότερα, στις 2.354 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου διολίσθησε στις 96,3 μονάδες αυτόν τον μήνα, ελαφρώς καλύτερα από την πρόβλεψη των αναλυτών για πτώση στις 95,7 μονάδες.Μόλις ένα μήνα νωρίτερα, ο δείκτης είχε αγγίξει υψηλό 13 ετών, στις 98,5 μονάδες, αντανακλώντας την άνοδο της εμπιστοσύνης μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ. Θετικό ρόλο διαδραμάτισε και η άνοδος των μετοχών σε ιστορικά υψηλά

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου πραγματοποιεί βουτιά τεσσάρων μονάδων, στο 2,33%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,03% στα 53,88 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,7% στα 1.260 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0614 δολαρίου/ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Hewlett Packard βουτάει 8,5%, μετά την ανακοίνωση πωλήσεων που ήταν χαμηλότερες από τις αναμενόμενες. 

Πτώση 1,4% σημειώνει η μετοχή της Goldman Sachs, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v