Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στις εκλογές

Άνοδο 173 μονάδων σημείωσε ο Dow Jones. Στο επίκεντρο οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ. Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Στο 3,21% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Πιέσεις στο πετρέλαιο.

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στις εκλογές

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι Δημοκρατικοί προβλέπεται να κερδίσουν την Βουλή των Αντιπροσώπων και οι Ρεμπουμπλικανοί εκτιμάται ότι θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας αν και μερικός αποδυναμωμένοι.

«Το αποτέλεσμα θα είναι καλό για εμάς στη Γερουσία και πιστεύω ότι θα επιτύχουμε επίσης ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στη Βουλή», δήλωσε ο Τραμπ, παρότι αναγνώρισε ότι η ιστορική τάση θέλει το κυβερνών κόμμα να ηττάται στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα γ’ τριμήνου ανακοίνωσε η CVS Health καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στο 1,73 δολ. και τα έσοδα ανήλθαν στα 47,3 δισ. δολάρια έναντι 1,71 δολ. και 47,2 δισ. αντίστοιχα, που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Παράλληλα, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας υποχώρησαν στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, οι ανοιχτές θέσεις διολίσθησαν στο επίπεδο των 7 εκατομμυρίων, από 7,3 εκατομμύρια τον Αύγουστο. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στα 7,125 εκατομμύρια.

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,68% στις 25.635 μονάδες, ο S&P έκλεισε με κέρδη 0,63% στις 2.755 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,64% στις 7.375 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των ΙΒΜ (+2,6%) και Caterpillar (+2,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Pfizer (-1,2%) και Nike (-0,9%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε πτώση 1,4% στα 62,21 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,5% στα 1.226 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα έναντι του ευρώ στο 1,1416 δολ. από 1,1408 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 3,21%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v