Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη καταγράφει η Wall Street

Νέο ιστορικό υψηλό σημειώνει ο τεχνολογικός δείκτης. Η προσοχή στις ανακοινώσεις της Fed μετά και την αναπάντεχη αύξηση στις θέσεις εργασίας. Πτώση για πετρέλαιο, σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές.

Ισχυρά κέρδη καταγράφει η Wall Street

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά σήμερα Δευτέρα, ενισχύοντας τα κέρδη από το ράλι της Παρασκευής που οδήγησε τον Nasdaq σε νέα επίπεδα-ρεκόρ, με στήριξη από την βελτίωση των οικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ. 

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 240 μονάδες ή 0,89% στις 27.353 μονάδες, ο Nasdaq συνεχίζει σε επίπεδα - ρεκόρ με άνοδο 0,24% στις 9,837 μονάδες ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,36% στις 3.204 μονάδες. 

Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις της Federal Reserve την Τετάρτη. Οι επενδυτές δεν αναμένουν κίνηση στα επιτόκια, τα οποία βρίσκονται σε μηδενικά επίπεδα, αλλά αναμένουν τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας μετά και την αναπάντεχη αύξηση των θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκε την Παρασκευή. Η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ ανέκτησε τον Μάιο ένα μέρος από τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Απριλίου και του Μαρτίου, εκπλήσσοντας αναλυτές και επενδυτές, που ανέμεναν νέα επιδείνωση.

Στο προσκήνιο οι μαζικές διαδηλώσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν και στους δρόμους του Λονδίνου για να καταγγείλουν την αστυνομική βία υπό το σύνθημα «ο ρατσισμός είναι ιός». Συνεχίζονται οι δράσεις στη Νέα Υόρκη και άλλες πόλεις των ΗΠΑ.

Παράλληλα, η αστυνομία στη Μινεάπολη πρόκειται να «διαλυθεί», όπως δεσμεύθηκαν χθες τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, όπου έχασε τη ζωή του ο Τζορτζ Φλόιντ. 

Στην Ευρώπη, οι δείκτες των βασικών αγορών έκλεισαν με μικρές απώλειες. Ειδικότερα, o δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,18% στις 6.472 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε πτώση 0,22% στις 12.819 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε 0,43% στις 5.175 μονάδες. 

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,5% στα 38,93 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,5% στις 1.691 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται 0,1% ανοδικά, στο 1,129 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v