Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφουν οι «αρκούδες» στη Wall Street

Οι ανησυχίες για την οικονομία πιέζουν ξανά τις τιμές. Οι επενδυτές αναμένουν μια εβδομάδα αστάθειας στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, προσμένοντας τα σχόλια του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ για τον πληθωρισμό, στο Jackson Hole.

Επιστρέφουν οι «αρκούδες» στη Wall Street

Υποχωρεί η Wall Street μετά τη διακοπή του «καλοκαιρινού ράλι» την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι φόβοι για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων επέστρεψαν στις τάξεις των διεθνών επενδυτών.

Ο Dow Jones υποχωρεί 1,8%. Ο S&P 500 πέφτει 2% και ο Nasdaq χαμηλώνει 2,4%.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν απότομη πτώση, εν μέρει λόγω των ανησυχιών για την αύξηση του πληθωρισμού και τα υψηλότερα επιτόκια σε όλο τον κόσμο.

Οι επενδυτές αναμένουν μια εβδομάδα αστάθειας στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, προσμένοντας τα σχόλια του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ για τον πληθωρισμό, στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Jackson Hole.

Στην εβδομάδα, ο Dow Jones έχασε 0,1%, ο S&P 500 0,5% και ο Nasdaq 2,6%. Σημειώνεται ότι ο Dow Jones απείχε 8,6% από τα ιστορικά υψηλά, ο S&P 500 12,3% και ο Nasdaq 22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v