Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street μετά το ριμπάουντ Οκτωβρίου

Εταιρικά αποτελέσματα μαζί με ανησυχίες και προσδοκίες για τις επόμενες κινήσεις της Fed στο μέτωπο της αύξησης των επιτοκίων απασχολούν τους επενδυτές, τελευταία ημέρα του μήνα. Πάνω από το 4% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Άνοδος 0,7% του δολαρίου.

Υποχωρεί η Wall Street μετά το ριμπάουντ Οκτωβρίου

Διολισθαίνουν οι αμερικανικές μετοχές τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου, καθώς οι δείκτες ανέκαμψαν σημαντικά αυτόν τον μήνα.

Ο Dow Jones χάνει 0,4%. Ο S&P 500 υποχωρεί 0,8% και ο Nasdaq χαμηλώνει 1%.

Οι αγορές έκαναν μια γερή επιστροφή τον Οκτώβριο, με τον Dow να ανεβαίνει 13,6% στον καλύτερο μήνα του από το 1987. S&P 500 και Nasdaq ενισχύθηκαν επίσης πάνω από 8% και 4%, αντίστοιχα, αυτόν τον μήνα.

Τα κέρδη του Οκτωβρίου σημειώθηκαν παρά τη μεικτή εικόνα που παρουσίασαν τα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των εισηγμένων, που έδειξε επιβράδυνση μαζί με ορισμένες μεγάλες απογοητεύσεις από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Meta Platforms και η Amazon. Η σεζόν ανακοινώσεων συνεχίζεται με τις Uber, Pfizer και Advanced Micro Devices μεταξύ των μεγαλύτερων ονομάτων στη σειρά.

Οι traders προετοιμάζονται για την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve που αρχίζει την Τρίτη. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες ξανά την Τετάρτη.

Πολλοί στη Wall Street αναζητούν ένα μήνυμα από τη δήλωση των επικεφαλής στη FOMC ή από τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων στο εγγύς μέλλον, ή έστω ένα σημάδι ότι σκέφτεται να περιορίσει το μέγεθός τους.

«Αποδίδουμε πρωτίστως την απότομη ανάκαμψη 9% του S&P 500 τις τελευταίες 10 συνεδριάσεις στις φαινομενικά ατελείωτες ελπίδες για ένα "pivot" της Fed, το οποίο η αγορά ορίζει προφανώς ως αύξηση 75 bps αυτή την εβδομάδα, ακολουθούμενη από μια κίνηση +50 bps τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο Chris Senyek της Wolfe Research, σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες τη Δευτέρα. «Η αίσθησή μας είναι ότι οι επενδυτές είναι πιο πιθανό να απογοητευτούν το απόγευμα της Τετάρτης».

Πάνω από το 4% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Άνοδος 0,7% του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v