Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street μετά το ράλι

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, με επεισοδιακό ξεκίνημα και αναστολή διαπραγμάτευσης για 40 μετοχές λόγω τεχνικού λάθους. Βουτιά 4,8% για τη μετοχή της 3M. Αρνητικό γύρισμα για το αργό πετρέλαιο με πτώση κοντά στα $80. Κέρδη και για τον χρυσό. Στο 3,51% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street μετά το ράλι

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, καθώς το τεχνολογικό ράλι των τελευταίων δύο ημερών ξεθυμαίνει και οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,32% στις 33.792 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,01% χαμηλότερα στις 11.363 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,05% στις 4.021 μονάδες. 

Λίγο μετά το ξεκίνημα της συνεδρίασης υπήρξε διακοπή στις συναλλαγές δεκάδων μετοχών λόγω  τεχνικού προβλήματος.  Μεταξύ των μετοχών που επηρεάστηκαν ήταν οι Morgan Stanley, Verizon, AT&T, Nike, McDonald's και Wells Fargo. Συνολικά διακόπηκε η διαπραγμάτευση 40 μετοχών του S&P 500. 

Οι προβλέψεις για τη μεγαλύτερη βουτιά στα τεχνολογικά κέρδη από το 2016 ασκούν πιέσεις στις μετοχές του τεχνολογικού τομέα, οι οποίες είχαν καταγράψει ράλι 5,5% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. 

«Όλα περιστρέφονται γύρω από τα κέρδη», ανέφερε ο Πίτερ Κινσέλα της UBP. «Δεδομένου ότι οι μετοχές διαπραγματεύονται σε ανεβασμένα επίπεδα, οποιαδήποτε απογοήτευση στο μέτωπο των κερδών θα δικαιολογούσε μια διόρθωση στις μετοχές», πρόσθεσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η δραστηριότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων συρρικνώθηκε για έβδομο διαδοχικό μήνα τον Ιανουάριο, αν και η κάμψη ήταν πιο ήπια τόσο στον τομέα της μεταποίησης όσο και στις υπηρεσίες. Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI της S&P Global αυξήθηκε στις 46,6 μονάδες τον Ιανουάριο από 45 μονάδες τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 46 μονάδες. Οποιαδήποτε μέτρηση κάτω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Στις ευρωαγορές, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διέγραψε τα αρχικά κέρδη και γύρισε στο «κόκκινο».

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο γυρίζει σε αρνητικό έδαφος και υποχωρεί 1,2% στα 80,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,13% υψηλότερα στα 1.930 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει μικρή άνοδο έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,086 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 3,51%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της 3M βουτάει 4,8%. Η εταιρεία ανακοίνωσε προβλέψεις για τα ετήσια κέρδη που ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις της αγοράς. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v