Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με τα macro στο επίκεντρο

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες, με τον Nasdaq να ενισχύεται πάνω από 1,5%. Στο 3,7% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο. Απώλειες για το αργό. Ήπια κέρδη για χρυσό.

Ανοδος στη Wall Street με τα macro στο επίκεντρο

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,7% στις 33.961 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,7% υψηλότερα στις 13.563 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,19% στις 4.380 μονάδες.

Από το μέτωπο της οικονομίας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών ενισχύθηκαν 1,7% τον Μάιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 0,9%. Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική μηνιαία άνοδος στις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές των κατοικιών κινήθηκαν υψηλότερα για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P CoreLogic Case-Shiller που παρακολουθεί τις τιμές σε 20 πόλεις ενισχύθηκε 0,5% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάιο.

Οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών κατέγραψαν άνοδο 12,2% τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 763.000. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στις 675.000 από 680.000 τον Απρίλιο.

«Το μόνο που ακούμε φέτος είναι ότι επέρχεται ύφεση, αλλά η αλήθεια είναι ότι η οικονομία πατάει σε στέρεο έδαφος και οι πιθανότητες ύφεσης μειώνονται με κάθε νέα μέτρηση για την οικονομία» τόνισε στο CNBC αναλυτής της Carson Group. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,75% στα 68,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,22% υψηλότερα στα 1.938 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει μεγάλες απώλειες έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,097 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης στο 3,7%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Walgreens πραγματοποιεί βουτιά 9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v