Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ράλι» παραγωγής στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά

Σε αντίθεση με την ελληνική ασθμαίνουσα ασφαλιστική αγορά, ο κλάδος στην Κύπρο αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, ενισχύοντας το ποσοστό συμμετοχής του επί του τοπικού ΑΕΠ. Τι υποστηρίζει ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της CNP Cyprus κ. Τάκης Φειδία.

«Ράλι» παραγωγής στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά

Σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου η ασφαλιστική παραγωγή πασχίζει να ανακάμψει με ρυθμό ανώτερο του ΑΕΠ μετά τη δραματική υποχώρηση στην οποία υποχρεώθηκε κατά την περίοδο της κρίσης, τα πράγματα στην Κύπρο εξελίσσονται πολύ καλύτερα, με τον κλάδο να ενδυναμώνει συνεχώς τη συμμετοχή του στην τοπική οικονομία.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε ο κ. Τάκης Φειδία (ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του πολυεθνικού Ομίλου CNP στη Κύπρο) στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Sigma, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν:

  • Η εκτίμηση για καλή πορεία όλων των βασικών δεικτών της κυπριακής οικονομίας (μεταξύ άλλων, ταχεία άνοδος ΑΕΠ, υποχώρηση ανεργίας, επάνοδος του κυπριακού δημοσίου σε επενδυτική κατηγορία, κόστος δανεισμού κράτους χαμηλότερο του 1%).
  • Η επισήμανση πως η πραγματική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις, στις οποίες θα πρέπει να εστιάσει (σχετίζονται με την αστάθεια που ενίοτε παρουσιάζει).
  • Το γεγονός ότι η ασφαλιστική βιομηχανία αναπτύχθηκε με σαφώς ικανοποιητικούς ρυθμούς (της τάξεως του 7% και του 8%) κατά την τελευταία διετία.
  • Η τάση αυτή (σύμφωνα με τον κ. Φειδία) συνεχίζεται και το 2019, αν εξαιρέσει κάποιος την επίπτωση από το κλείσιμο της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και τη μεταφορά δανείων της, που πλέον δεν είναι ασφαλισμένα τουλάχιστον στον κλάδο ζωής.
  • Ο τομέας της ζωής αναπτύσσεται περίπου με 9%, ο κλάδος υγείας-ατυχημάτων με 9,5%-10%, ενώ οι γενικές ασφαλίσεις κινούνται με ένα +3,5%-4%, όσο περίπου το ΑΕΠ της χώρας.
  • Η εξαγορά του υπόλοιπου 49% της κυπριακής CNP από τον μητρικό πολυεθνικό Όμιλο αποτελεί δείγμα της εμπιστοσύνης των Γάλλων στην τοπική ασφαλιστική βιομηχανία και στην κυπριακή οικονομία γενικότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v