Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζα Κύπρου: Αποσύρει το ενδιαφέρον της η Lone Star

Επικράτησαν δεύτερες σκέψεις για το αν θα υποβάλει βελτιωμένη προσφορά προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου. Η ανακοίνωση στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και ποιο είναι το σκεπτικό της απόσυρσης.

Τράπεζα Κύπρου: Αποσύρει το ενδιαφέρον της η Lone Star

Αποσύρεται από τη διεκδίκηση της Τράπεζας Κύπρου η Lone Star, η οποία ανακοίνωσε πως δεν προτίθεται να εξαντλήσει το περιθώριο της προθεσμίας για υποβολή βελτιωμένης προσφοράς στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συγκροτήματος.

Σύμφωνα με στελέχη επενδυτικής τραπεζικής, από την ανάγνωση σειράς πρόσφατων δημοσιευμάτων σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης προκύπτει με σαφήνεια το μήνυμα ότι για την κυπριακή πλευρά, η δίκαιη αποτίμηση της τράπεζας τοποθετείται πέριξ των 3 ευρώ ανά μετοχή (σ.σ. διπλάσια επίπεδα από την τελευταία προσφορά του private equity fund).

Υπό το παραπάνω πρίσμα, μια βελτιωμένη προσφορά θα απορριπτόταν σχεδόν μετά βεβαιότητας από το Δ.Σ., το οποίο στο ιρλανδικό δίκαιο έχει και την απόλυτη δικαιοδοσία για να διαπραγματευθεί την αποδοχή ή την απόρριψη δημόσιων προσφορών για λογαριασμό των μετόχων.

Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ. της Κύπρου σταθερά ανέφερε στις απαντητικές του επιστολές ότι οι προσφορές της Lone Star υποεκτιμούν την τράπεζα. Το δεύτερο σταθερό σημείο στην επιχειρηματολογία που ανέπτυξε το Δ.Σ. της Κύπρου είναι η συστημικότητα του Συγκροτήματος για την κυπριακή οικονομία και κοινωνία.

Η ανακοίνωση

«Η Lone Star επιβεβαίωσε σήμερα ότι δεν σκοπεύει να κάνει προσφορά για την Τράπεζα Κύπρου. Αντίστοιχα, η Lone Star θα δεσμεύεται από τους περιορισμούς που ορίζονται στον Κανόνα 2.8 των Ιρλανδικών Κανόνων Εξαγοράς. Η Lone Star διατηρεί το δικαίωμα εντός των επόμενων 6 μηνών να ακυρώσει αυτή τη δήλωση όπως επιτρέπεται σύμφωνα με τον κανόνα 2.8 [συμπεριλαμβανομένου του κανόνα 2.8(c)(ii)]».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v