Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρος: Αμερικανικά F-22 πέταξαν πάνω από τα Κατεχόμενα

Τα μαχητικά πέταξαν σε περιοχές πάνω από τα Κατεχόμενα αλλά και βόρεια του νησιού φτάνοντας ακόμα και βόρεια της Καρπασίας, δηλαδή στο FIR της Κύπρου, μέρος του οποίου δεν αναγνωρίζει η Άγκυρα.

Κύπρος: Αμερικανικά F-22 πέταξαν πάνω από τα Κατεχόμενα

Πάνω από την Κύπρο και τα Κατεχόμενα πέταξαν χθες, Τρίτη F-22 που έχουν σταθμεύσει στη Σούδα με τις ΗΠΑ να στέλνουν με τον τρόπο αυτό ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα καθώς δεν τους παρείχαν καμία ενημέρωση για τις συγκεκριμένες πτήσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ , τα F-22 απογειώθηκαν χθες από τη Σούδα βάση ΝΟΤΑΜ που αιτήθηκε η Ουάσιγκτον και χορήγησε η Κυπριακή Δημοκρατία προκειμένου να συμμετέχουν σε άσκηση με τις δυνάμεις της Κυπριακή Δημοκρατίας. Τα μαχητικά πέταξαν σε περιοχές πάνω από τα Κατεχόμενα αλλά και βόρεια του νησιού φτάνοντας ακόμα και βόρεια της Καρπασίας, δηλαδή στο FIR της Κύπρου, μέρος του οποίου δεν αναγνωρίζει η Άγκυρα.

Η συγκεκριμένη άσκηση εξόργισε την Άγκυρα η οποία δεν είχε ενημερωθεί ζητώντας ακόμα και να ακυρωθεί η άσκηση με ΝΟΤΑΜ. Ωστόσο, Οι Αμερικανοί αγνοήσαν επιδεικτικά τις κλήσεις και ολοκλήρωσαν κανονικά την άσκηση.

Πηγή: skai.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v