Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Εμμεσα πυρά προς Ελλάδα από τα Κατεχόμενα

«Όσοι επιδίδονται σε ανούσιες εξοπλιστικές δραστηριότητες, που είναι εναντίον της ισορροπίας στο νησί και στην περιοχή, θα πρέπει να υπολογίζουν προσεκτικά τους κινδύνους», επισημαίνει.

Ερντογάν: Εμμεσα πυρά προς Ελλάδα από τα Κατεχόμενα

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την πρώτη επίσκεψή του στην Κύπρο μετά την επανεκλογή του.

"Αν υπάρξουν κάποιοι που θέλουν να εμποδίσουν την ειρήνη, τότε θα αναγκαστούμε να εφαρμόσουμε διαφορετικό σχέδιο" δήλωσε από τα κατεχόμενα ο Ταγίπ Ερντογάν, σε κοινή συνέντευξη με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ.

‘’Όσοι επιδίδονται σε ανούσιες εξοπλιστικές δραστηριότητες, που είναι εναντίον της ισορροπίας στο νησί και στην περιοχή, θα πρέπει να υπολογίζουν προσεκτικά τους κινδύνους που θα επιφέρουν αυτές οι δραστηριότητες’’ ανέφερε παράλληλα, "φωτογραφίζοντας" την Ελλάδα. "Η ειρήνη και η ασφάλεια των ανθρώπων στο νησί σημαίνει την ειρήνη και την ασφάλειά μας" είπε.

'‘Επιθυμία μας είναι μπροστά μας να μην εμφανιστούν τέτοια εμπόδια και.το Αιγαίο να δώσει το δικό του μήνυμα... Ο δικός μας οδικός χάρτης είναι φανερός, αυτός ο οδικός χάρτης εστιάζεται στην ειρήνη. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος σε αυτές τις θάλασσες παρά μόνο η ειρήνη’’ δήλωσε ο Ερντογάν.

‘’Πάνω από μισός αιώνας (στην Κύπρο) χάθηκε λόγω των ασυμβίβαστων και μαξιμαλιστικών προσεγγίσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς. Κανείς δεν αντέχει να χάσει άλλα 50 χρόνια’’ ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

‘’Οι Τουρκοκύπριοι δεν ήταν ποτέ μειονότητα’’, είπε ακόμα ο Ερντογάν. ‘’Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να υποστηρίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Βόρειας Κύπρου’’ δήλωσε. Διεμήνυσε δε, ότι η επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό περνάει μόνο από την αναγνώριση της «ΤΔΒΚ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v