Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσικό μπλόκο σε ανακοίνωση του ΟΗΕ για τα επεισόδια στην Κύπρο

Το εκτελεστικό σώμα του Διεθνούς Οργανισμού θα προχωρούσε σε σφοδρή καταγγελία εναντίον των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο, για την άναδρη επίθεση τους στην Πύλα, εναντίον μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης.

Ρωσικό μπλόκο σε ανακοίνωση του ΟΗΕ για τα επεισόδια στην Κύπρο

Η Ρωσία εμπόδισε την ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας (Σ.Α.) των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) με την οποία το εκτελεστικό σώμα του Διεθνούς Οργανισμού θα προχωρούσε σε σφοδρή καταγγελία εναντίον των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο, για την άναδρη επίθεση τους στην Πύλα, εναντίον μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

Σύμφωνα με πληροφορίες της Hellas Journal, η Μόσχα δεν θεώρησε αποδεκτό από την ίδια το κείμενο της δήλωσης που συνέγραψε η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Βρετανίας στον ΟΗΕ, και το οποίο ενέκριναν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ούτε η Κίνα είχε αντιρρήσεις με το εν λόγω κείμενο με το οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας θα αποδοκίμαζε τις κατοχικές δυνάμεις για την απαράδεκτη ενέργεια τους στην Πύλα.

Η Ρωσία εκτέλεσε με ακρίβεια το σχέδιο της Τουρκίας να εμποδίσει την ανακοίνωση εναντίον του κατοχικού καθεστώτος και προσπάθησε να “σκοτώσει” το κείμενο. Μάλιστα εμπόδισε και την έκδοση της ανακοίνωσης σήμερα Σάββατο, λέγοντας ότι δεν είναι επείγον το θέμα. Ζήτησε αναβληθεί η έκδοση της ανακοίνωσης την…άλλη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v