Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπλίνκεν για Κυπριακό: Οι ΗΠΑ προσηλωμένες στη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας

Εμπνέομαι από τις δυνατότητες που θα μπορούσε να ανοίξει μια επανενωμένη Κύπρος για όλους τους ανθρώπους της και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τονίζει στο μήνυμά του ο αμερικανός ΥΠΕΞ.

Μπλίνκεν για Κυπριακό: Οι ΗΠΑ προσηλωμένες στη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας

Την πλήρη προσήλωση των ΗΠΑ στην επίτευξη μιας λύσης για το Κυπριακό που θα βρίσκεται εντός του καθορισμένου από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ διαπραγματευτικού πλαισίου υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο συγχαρητήριο μήνυμα που δημοσίευσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την 63η Επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στάθηκε στο γεγονός ότι οι δεσμοί μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Λευκωσίας είναι ισχυρότεροι από ποτέ, δηλώνοντας ότι εμπνέεται από τις νέες δυνατότητες που μια πιθανή επανένωση του νησιού μπορεί να ανοίξει για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Δήλωση του Άντονι Μπλίνκεν για την την 63η Επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

«Εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στέλνω τις καλύτερες ευχές στον λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς γιορτάζετε την 63η επέτειο της ανεξαρτησίας του έθνους σας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι εταίροι στην επιδίωξη ενός πιο ειρηνικού και ευημερούντος κόσμου και μοιράζονται τη δέσμευση τους στη δημοκρατία, στην ελευθερία και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι δεσμοί μεταξύ των εθνών μας δεν ήταν ποτέ ισχυρότεροι και προσβλέπουμε στην περαιτέρω εμβάθυνση του πλήρους φάσματος των δεσμών μας μεταξύ των κυβερνήσεων και της κοινωνίας των πολιτών. Εμπνέομαι από τις δυνατότητες που θα μπορούσε να ανοίξει μια επανενωμένη Κύπρος για όλους τους ανθρώπους της και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι σε μια συνολική διευθέτηση υπό την ηγεσία της Κύπρου, με τη διευκόλυνση του ΟΗΕ, για την επανένωση του νησιού στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα για όλους τους Κύπριους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν στη δύναμη και την ανθεκτικότητα του κυπριακού λαού και θα παραμείνουν σταθεροί συνεργάτες σας. Εκφράζω τους θερμούς μου χαιρετισμούς και τις καλύτερες ευχές μου για ακόμη μια χρονιά συνεχούς φιλίας και εμβάθυνσης της συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v