Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζικός επαναπατρισμός εφέδρων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου

Στο νησί εφαρμόζεται από την Κυριακή το σχέδιο ΕΣΤΙΑ, το οποίο προνοεί διαδικασίες υποδοχής, φιλοξενίας και επαναπατρισμού πολιτών τρίτων χωρών που εγκαταλείπουν την εμπόλεμη ζώνη. Ποιες χώρες έχουν αποστείλει αίτημα για παροχή διευκολύνσεων.

Μαζικός επαναπατρισμός εφέδρων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου

Εκατοντάδες άντρες στρατεύσιμης ηλικίας συρρέουν καθημερινά στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, με πολιτικά ρούχα, και χωρίς τη συνοδεία γυναικών και παιδιών, ώστε να επιστρέψουν στο Ισραήλ, σύμφωνα με πληροφορίες της DW.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η τεράστια πλειοψηφία των αντρών αυτών έχει κλητευθεί από τις υπηρεσίες του Ισραήλ για να επιστρέψουν και να ενταχθούν στις στρατιωτικές τους μονάδες.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας λαμβάνονται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όπως εξάλλου συμβαίνει και σε όλα τα σημεία της Κύπρου όπου διαμένουν Ισραηλινοί.

Μέσω Κύπρου σχέδιο εκκένωσης

Την ίδια ώρα στην Κύπρο εφαρμόζεται από την περασμένη Κυριακή το σχέδιο ΕΣΤΙΑ, το οποίο προνοεί διαδικασίες υποδοχής, φιλοξενίας και επαναπατρισμού πολιτών τρίτων χωρών που εγκαταλείπουν την εμπόλεμη ζώνη. Μέχρι στιγμής αίτημα για παροχή διευκολύνσεων απέστειλε η Πορτογαλία και η Αυστρία.

Ως εκ τούτου στην Κύπρο έφτασαν τρεις πτήσεις Πορτογαλικών C- 130, τα οποία μετέφεραν στην Κύπρο πέραν των 200 ατόμων.

Όλοι φιλοξενούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους μέχρι να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Εξάλλου μόνο χθες αφίχθηκαν στην Κύπρο 21 πτήσεις από το Ισραήλ μεταφέροντας ισραηλινούς και ευρωπαίους πολίτες που θέλουν να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη περιοχή.

ΠΗΓΗ: DEUTSCHE WELLE

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v