Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΟ: Προτάσεις για αφορολόγητο - ληξιπρόθεσμες

Προτάσεις χρονικής αναβολής για την κατάργηση του αφορολογήτου για ελεύθερους επαγγελματίες και για παράταση των προθεσμιών για περαίωση και ληξιπρόθεσμες οφειλές δέχεται ο νέος υπουργός Οικονομίας.

  • της Ελενας Λάσκαρη
ΥΠΟΙΟ: Προτάσεις για αφορολόγητο - ληξιπρόθεσμες
Προτάσεις χρονικής αναβολής για την κατάργηση του αφορολογήτου για ελεύθερους επαγγελματίες και για παράταση των προθεσμιών -που παρήλθαν στο τέλος του έτους- για περαίωση και ληξιπρόθεσμες οφειλές δέχεται ο νέος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Παπαθανασίου, χωρίς να έχει λάβει ακόμα οριστικές αποφάσεις.

Εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και επιτηδευματιών, που θεωρούν ότι ο κ. Παπαθανασίου αντιλαμβάνεται καλύτερα έναντι του προκατόχου του τα προβλήματα της αγοράς, έχουν υποβάλει σχετικά αιτήματα, προτάσσοντας κυρίως το θέμα της κατάργησης του αφορολογήτου.

Αν το οικονομικό επιτελείο δεν μεταβάλει τις αποφάσεις του, τότε 900.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα καταβάλουν την άνοιξη φόρο από το πρώτο ευρώ των εισοδημάτων τους ή 1.050 ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι, αφού τα εισοδήματα του 2008 προβλέπεται να φορολογηθούν για το πρώτο κλιμάκιο (από 0 έως 10.500 ευρώ) με συντελεστή 10%.

Αιτήματα έχουν υποβληθεί και για παράταση των περιθωρίων περαίωσης και ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου έως τον Ιούνιο του 2009, απόφαση την οποία αναμένεται να λάβει το οικονομικό επιτελείο υπό την πίεση της αδύναμης αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v