Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με την ΕΕΤ συναντάται αύριο ο Γ. Παπαθανασίου

Με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών θα συναντηθεί αύριο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου, όπως έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

  • της Έλενας Λάσκαρη
Με την ΕΕΤ συναντάται αύριο ο Γ. Παπαθανασίου
Με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών θα συναντηθεί αύριο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Παπαθανασίου, όπως έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για την οικονομία υπό τον κ. Κ. Καραμανλή, εξετάστηκαν τόσο η εφαρμογή του πακέτου των 28 δισ. ευρώ όσο και η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από τη Standard & Poor's και η πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών.


*** Δηλώσεις Γ. Παπαθανασίου μετά τη διυπουργική επιτροπή

"Είμαστε στη μέση μιας μεγάλης διεθνούς κρίσεως. Όλες οι προβλέψεις για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πραγματική οικονομία είναι δυσοίωνες. Παρακολουθούμε αυτές τις εξελίξεις και ένα από τα ζητήματα που αφορούν στην πραγματική οικονομία είναι βεβαίως και το θέμα της ρευστότητας. Η κυβέρνηση υλοποιεί το πρόγραμμα ρευστότητας της οικονομίας, είναι ώρα λοιπόν και οι τράπεζες να μεταφέρουν τη ρευστότητα αυτή στις επιχειρήσεις και στους πολίτες.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, θα ασκεί τακτικό, συστηματικό και αυστηρό έλεγχο, ώστε η ρευστότητα αυτή πράγματι να φτάσει στην πραγματική οικονομία. Είναι ώρα να αναλάβει καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Απευθύνεστε όμως σε τράπεζες, σε ώτα μη ακουόντων. Τι γίνεται;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Επαναλαμβάνω. Ό,τι είχα να πω το είπα και θα έχω και μια συνάντηση αύριο με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για να συζητήσουμε ακριβώς αυτά τα θέματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ως προς την υποβάθμιση;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η κυβέρνηση έχει ως στόχο από τη μια την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και από την άλλη τη δημοσιονομική ισορροπία. Και αυτό θα αποτυπωθεί και στο Σχέδιο Σταθερότητας και Ανάπτυξης που θα υποβάλουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v