Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκτακτος φόρος σε επιχειρήσεις, ακίνητη περιουσία

Έκτακτη εισφορά στα κέρδη εισηγμένων επιχειρήσεων και τραπεζών με υψηλή κερδοφορία στη διάρκεια του 2008 αλλά και έκτακτο φόρο στους έχοντες και κατέχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία επιβάλλει η κυβέρνηση.

Έκτακτος φόρος σε επιχειρήσεις, ακίνητη περιουσία
Έκτακτη εισφορά στα κέρδη εισηγμένων επιχειρήσεων και τραπεζών με υψηλή κερδοφορία στη διάρκεια του 2008 αλλά και έκτακτο φόρο στους έχοντες και κατέχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία επιβάλλει η κυβέρνηση με στόχο την άντληση 1 δισ. ευρώ.

Με τα χρήματα αυτά θα καλύψει τη χορήγηση του επιδόματος αλληλεγγύης από 500 έως 1.000 ευρώ σε 1,5 εκατομμύριο πολίτες που προέρχονται από τις ασθενέστερες εισοδηματικά τάξεις, με πλαφόν ετήσιου εισοδήματος 13.000 ευρώ.

Σχετικές εισηγήσεις αναμένεται να διατυπώσει σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου θα εξεταστεί το νομοθετικό έργο των υπουργών της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου, που έχουν έντονο σημειολογικό χαρακτήρα και συμβαδίζουν με τις προεκλογικές θέσεις για επιπλέον φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων προς όφελος των χαμηλότερων εισοδηματικά τάξεων, η έκτακτη εισφορά θα επιβληθεί μόνο για φέτος και εκτιμάται πως θα επιβαρύνει 500 επιχειρήσεις με υψηλή κερδοφορία.

Σχετική αναφορά έκανε χθες ο υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο της συνεδρίασης του γενικού συμβουλίου του ΣΕΒ, όπου έλαβε και το "πράσινο φως" από την ηγεσία του συνδέσμου. 

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος δήλωσε: "Η εθνική επιχειρηματική τάξη γνωρίζει πολύ καλά ότι η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και είναι πρόθυμη να συμβάλλει με έκτακτη εισφορά στην αναγκαία προσπάθεια αντιμετώπισης του δημοσιονομικού εκτροχιασμού, αλλά το κλειδί για να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, το νοικοκύρεμα του κράτους και πάνω από όλα η ανάπτυξη".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v