Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΔΔΗΧ: Θα είχαμε την ησυχία μας χωρίς το ΔΝΤ

"Αν δεν υπήρχε η συζήτηση για το ΔΝΤ και τα πακέτα στήριξης, θα ήμασταν σε θέση να προχωρήσουμε σε εκδόσεις και να έχουμε μια εύρυθμη λειτουργία της αγοράς", δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, κ. Π. Χριστοδούλου.

ΟΔΔΗΧ: Θα είχαμε την ησυχία μας χωρίς το ΔΝΤ
«Αν δεν υπήρχε η συζήτηση για το ΔΝΤ και τα πακέτα στήριξης, θα είχαμε την ησυχία μας και θα ήμασταν σε θέση να προχωρήσουμε σε εκδόσεις και να έχουμε μια εύρυθμη λειτουργία της αγοράς», δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ κ. Π. Χριστοδούλου στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, υποστηρίζοντας πως η όλη συζήτηση για τον μηχανισμό βοήθειας έχει κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε πως μετά την έκδοση του 10ετούς ομολόγου, στις αρχές Μαρτίου, ξεκίνησε η αποκλιμάκωση των spreads, τάση που αντιστράφηκε μετά τη συζήτηση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ και το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης.

Επισήμανε παράλληλα ότι η συμφωνία «δεν είχε κανέναν αντίκτυπο» στην έκδοση του 7ετούς ομολόγου, αν και έχει απομακρύνει πιθανούς κινδύνους στην αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους, προσθέτοντας πως η Ελλάδα «δεν σχεδιάζει να κάνει χρήση της συμφωνίας και θέλει να προχωρήσει μόνη της».

Οι δηλώσεις του κ. Χριστοδούλου προκάλεσαν αίσθηση, καθώς ορισμένοι παράγοντες της αγοράς τονίζουν πως -παρότι οι δηλώσεις αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα των αγορών- μπορεί να θεωρηθεί ότι βρίσκονται σε αντιδιαστολή με τις κινήσεις της κυβέρνησης που ανέδειξε το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ και επιδίωξε σθεναρά τη δημιουργία μηχανισμού ευρωβοήθειας, θεωρώντας επιτυχία τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v