Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λ. Παπαδήμος: Από το 2011 η ανάπτυξη

Το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους απέκλεισε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ κ. Λουκάς Παπαδήμος στο πρακτορείο Bloomberg. Από το 2011 η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη.

Λ. Παπαδήμος: Από το 2011 η ανάπτυξη
Το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους απέκλεισε ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λουκάς Παπαδήμος, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Παράλληλα, προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα επανέλθει στον δρόμο της ανάπτυξης από το επόμενο έτος.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στις Βρυξέλλες χθες, ο κ. Παπαδήμος προέβλεψε "σταδιακή επιστροφή στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης", ενώ, όπως είπε, η χώρα θα απευθυνθεί στις αγορές όταν ο καιρός είναι κατάλληλος. "Το 2011 είναι ένα έτος στο οποίο περιμένω πως οι συνθήκες θα βελτιωθούν ουσιαστικά και οι πιθανότητες επιστροφής στις αγορές είναι υψηλές", ανέφερε.

Αναφορικά με τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, τόνισε: "Η αναδιάρθρωση του χρέους δεν αποτελεί επιλογή. Δεν αποτελεί επιλογή για καμία χώρα της ευρωζώνης".

Αν και οι προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής υπήρξαν "πραγματικά εντυπωσιακές" έως τώρα, "οι αγορές και οι επενδυτές θέλουν να είναι σίγουροι ότι η αποτελεσματική εφαρμογή θα συνεχιστεί", τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε: "Όσο τα αποτελέσματα γίνονται περισσότερο ορατά, θα γίνεται περισσότερο ορατή και η αλλαγή στις χρηματοοικονομικές αγορές". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v