Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΕΚΑ: Στο Ρακιντζή οι χορηγίες στη ΓΕΝΟΠ

Στον Γενικό Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή για διερεύνηση έχει παραπέμψει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την υπόθεση των "χορηγιών" της ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ.

ΥΠΕΚΑ: Στο Ρακιντζή οι χορηγίες στη ΓΕΝΟΠ
Στον Γενικό Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή για διερεύνηση έχει παραπέμψει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την υπόθεση των "χορηγιών" της ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ.

Την απάντηση αυτή έδωσε το υπουργείο, αρνούμενο να σχολιάσει περαιτέρω τις σημερινές αποκαλύψεις του Euro2day.gr αλλά και να εξηγήσει γιατί δεν ενημέρωσε τη Βουλή, κατόπιν των σχετικών ερωτήσεων βουλευτών, για τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του.

Επικαλούμενο το γεγονός ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη (το αίτημα για διερεύνηση μαζί με τα σχετικά στοιχεία υποβλήθηκαν στις 3 Φεβρουαρίου 2011), το ΥΠΕΚΑ δεν θέλησε να σχολιάσει καθόλου το σημερινό ρεπορτάζ του euro2day.gr και παρέπεμψε στις δύο ανακοινώσεις που είχε εκδώσει στις 23 και στις 25 Νοεμβρίου 2010 μετά τις καταγγελίες για το δάνειο των 500 χιλιάδων ευρώ που χορήγησε η ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ.

Στις δύο αυτές ανακοινώσεις αναφέρεται ότι "το ΥΠΕΚΑ ζήτησε εξηγήσεις από τη διοίκηση της Επιχείρησης, καθώς και στοιχεία όσον αφορά στο σύνολο των καταβολών που έχουν γίνει από την Επιχείρηση από το 1999 προς τη ΓΕΝΟΠ, σε άλλες καταβολές που έχουν γίνει από τη ΔΕΗ για κάλυψη δαπανών που σχετίζονται με τη ΓΕΝΟΠ και σε ενημέρωση για τη νομιμοποιητική τους βάση".

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος - Ενέργειας, τα στοιχεία αυτά έχουν ήδη παραδοθεί στον Γενικό Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης για περαιτέρω διερεύνηση.

Δεν δόθηκαν, ωστόσο, στη Βουλή, ούτε κοινοποιήθηκαν στους 8 βουλευτές και στην αρχηγό της Δημοκρατικής Συμμαχίας που είχαν καταθέσει ερωτήσεις και αναφορές, παρότι, όπως αποδεικνύεται από το ρεπορτάζ και τα έγγραφα που διαθέτει το Euro2day.gr, το ΥΠΕΚΑ είχε στην κατοχή του όλα τα στοιχεία, όμως "παρέλειψε" να ενημερώσει τους βουλευτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v