Πολιτική βόμβα Λοβέρδου για το μνημόνιο

"Σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν νομίζω πως έχω θέση. Είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργού", δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, θέτοντας θέμα συλλογικής ευθύνης της Βουλής για όσα αποφασίζονται στο πλαίσιο του μνημονίου.

Πολιτική βόμβα Λοβέρδου για το μνημόνιο
Πολιτική ρουκέτα, εν όψει εξελίξεων, εξαπέλυσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, όπως μεταδίδει το iatronet.gr

Κάνοντας λόγο για επικείμενες σοβαρές εξελίξεις, ο υπουργός Υγείας έθεσε θέμα συλλογικής ευθύνης της κυβέρνησης και της Βουλής σε όσα αποφασίζονται στο πλαίσιο του μνημονίου και των αναθεωρήσεών του.

Ο κ. Λοβέρδος, ουσιαστικά, προανήγγειλε την ύπαρξη νέων μέτρων στο οικονομικό πεδίο, αλλά ζήτησε να έχουν γνώση τα μέλη της κυβέρνησης:

"Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται η χώρα. Αυτός πρέπει να είναι ο κανόνας με τον οποίο θα εξειδικευτούν οι πολιτικές μας για το 2011, καθώς και για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο 2012 - 2015 αλλά και για τα αποκρατικοποιήσεις".

--- Πλειοψηφία

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι ο ελληνικός λαός στήριξε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και την περικοπή της δημοσιονομικής σπατάλης και συνεισέφερε στην πλειοψηφία του τον οβολό του στον κοινό αγώνα.

Για να σταλεί το απαραίτητο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ο κ. Λοβέρδος πρότεινε το σχέδιο νόμου με τις οικονομικές πολιτικές που θα ακολουθήσουν να ψηφιστεί μέσα από δημιουργική κοινοβουλευτική διαδικασία και να κατατεθούν στους βουλευτές όλα τα στοιχεία που αφορούν στην οικονομική κατάσταση της χώρας.

Για την ψήφιση του νομοσχεδίου ζήτησε να υπάρξει αυξημένη πλειοψηφία: "Τα τρία πέμπτα ή τα δυο τρίτα της Βουλής μπορούν να αποτελέσουν όχι τη συνταγματική, αλλά τη διευρυμένη πολιτική νομιμοποίηση του σχεδίου νόμου".

--- Πρωθυπουργός

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει αμέσως: "Στη λογική αυτής της στρατηγικής είμαι στρατιώτης από την πρώτη στιγμή και δίνω και θα δίνω όσες δυνάμεις διαθέτω. Σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές, πάντως, δεν νομίζω πως έχω θέση. Σε κάθε περίπτωση, είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργού".

Πεταλωτής

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής επεσήμανε ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του υπουργού Υγείας, με τόσο σημαντικό έργο που έχει κάνει.

Είναι καλό - είπε - να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και όχι σιγή ιχθύος στους υπουργούς αλλά, οι αποφάσεις λαμβάνονται στο υπουργικό συμβούλιο.

ΟΕΝΓΕ

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας επισημαίνει:

'Πίσω από τις παχιές κουβέντες και τους απίθανους ελιγμούς του κ. Λοβέρδου βρίσκεται η στοχευμένη απόπειρα να κλείσει το 40% των νοσοκομείων της χώρας. Ενώ εκείνος συνεχίζει να δίνει με ανάθεση τις προμήθειες του ΕΣΥ, καλεί τον ελληνικό λαό να δεχτεί κι άλλες περικοπές στη ζωή του.

Ενώ ο εσμός των τυχάρπαστων συμβούλων εισπράττει τεράστια κονδύλια καλεί τους γιατρούς να γίνουν εισπράκτορες του πεντάευρου. Ως νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να συμπράξουμε σε τέτοιες ελεεινές θεατρικές παραστάσεις'.

* Το κείμενο δηλώσεων του υπουργού Υγείας δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v