Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα βοήθεια προβλέπει για Ελλάδα η Cr. Suisse

Την εκ νέου βοήθεια προς την Ελλάδα ώστε να καλύψει τις επιπλέον χρηματοδοτικές της ανάγκες για το 2012 βλέπει ως το πιθανότερο σενάριο η Credit Suisse, σε έκθεσή της με ημερομηνία 13/5.  

Νέα βοήθεια προβλέπει για Ελλάδα η Cr. Suisse
Την εκ νέου βοήθεια προς την Ελλάδα ώστε να καλύψει τις επιπλέον χρηματοδοτικές της ανάγκες για το 2012 βλέπει ως το πιθανότερο σενάριο η Credit Suisse.

Ο οίκος, σε έκθεσή του με ημερομηνία 13 Μαΐου και τίτλο παρμένο από το φεστιβάλ του Γούντστοκ ("With a little help from my friends"), προβλέπει ότι θα υπάρξει επέκταση του υπάρχοντος πακέτου βοήθειας ή ενίσχυση της Ελλάδας από το EFSF.

Μια δεύτερη επιλογή θα ήταν η Ελλάδα να επιταχύνει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης και να επιχειρήσει να μειώσει το έλλειμμά της ταχύτερα. Η όποια αξιόπιστη επιτάχυνση του σχεδίου θα μειώσει τις πιέσεις για ρευστό και το αντίστροφο, αναφέρει η Credit Suisse.

Μια τρίτη προοπτική περιλαμβάνει την εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών, μέσω της συμφωνίας τους για επέκταση του χρόνου ωρίμανσης των ομολόγων, που τώρα είναι προγραμματισμένο να λήξουν το 2012. Η τέταρτη εναλλακτική -η αναδιάρθρωση- φαίνεται απίθανη προς το παρόν για όλους, εκτός από ορισμένους πολιτικούς εντός της Ε.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v