Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rehn: Προϋπόθεση εκταμιεύσεων η συναίνεση

Η διακομματική συναίνεση και η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων προϋποθέσεις για νέες εκταμιεύσεις του δανείου, τονίζει ο κ. Olli Rehn. Ζητά άμεση εκκίνηση αποκρατικοποιήσεων με στόχο έσοδα 15 δισ. στη διετία.

Rehn: Προϋπόθεση εκταμιεύσεων η συναίνεση
Άμεση εκκίνηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και έσοδα ύψους 15 δισ. ευρώ στη διετία 2011 - 2012 ζήτησε ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων της Ε.Ε., κ. Olli Rehn, μεταδίδει το Reuters.  

Παράλληλα, σημείωσε ότι η διακομματική συναίνεση στην Ελλάδα και η επίτευξη των στόχων του μνημονίου αποτελούν προϋποθέσεις για περαιτέρω εκταμιεύσεις των δόσεων του δανείου των 110 δισ. προς τη χώρα. 

"Ενδέχεται να εξεταστεί ένας ανασχεδιασμός (reprofiling) του ελληνικού χρέους", ανέφερε μεταξύ άλλων.  

Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο Ant1, σε ό,τι αφορά τη μορφή που θα πρέπει να πάρει η πολιτική δέσμευση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την υλοποίηση του μνημονίου, ο επίτροπος κ. Rehn τόνισε ότι θα πρέπει "να είναι σαφής και να βασίζεται στις συζητήσεις με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας".

Και συνέχισε λέγοντας ότι η διακομματική συναίνεση, τόσο για τους στόχους όσο και για τις πολιτικές του προγράμματος, αποτελεί "αναγκαία προϋπόθεση για τα επόμενα βήματα του ελληνικού προγράμματος".

Σύμφωνα με τον επίτροπο οικονομίας, είναι καθοριστικής σημασίας οι ελληνικές αρχές να ανακοινώσουν αποφασιστικά μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσουν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και να ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Όταν ληφθούν αυτά τα μέτρα, συμπλήρωσε ο κ. Rehn, το Eurogroup θα εξετάσει πιθανά επόμενα βήματα.

"Αφού η πολιτική συναίνεση επιτεύχθηκε στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία, γιατί όχι και στην Ελλάδα; Δεν πρόκειται για πολιτικό παιχνίδι, αλλά για εθνικό πεπρωμένο και για ζήτημα θεμελιώδους εθνικής υπευθυνότητας όλων των πολιτικών δυνάμεων", ανέφερε χαρακτηριστικά ο επίτροπος, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να βάλουν στην άκρη τις διαφορές και να υιοθετήσουν τους στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος, με σκοπούς την ανάκαμψη της Ελλάδας, την ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης στη χώρα.

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι "οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης πρέπει να συμφωνηθούν και να υιοθετηθούν από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v