Rehn: H Ε.Ε. βλέπει λύση τύπου Βιέννης για Ελλάδα

Τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. είναι έτοιμα να συζητήσουν μια λύση τύπου "Πρωτοβουλίας Βιέννης" για την Ελλάδα, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg o κ. Olli  Rehn.

Rehn: H Ε.Ε. βλέπει λύση τύπου Βιέννης για Ελλάδα
Τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. είναι έτοιμα να συζητήσουν μια λύση τύπου "Πρωτοβουλίας Βιέννης" για την Ελλάδα, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg o κ. Olli Rehn.

O επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ενώ σημείωσε πως οι διαπραγματεύσεις που γίνονται μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας δεν ήταν εύκολες. "Είναι αρκετά δύσκολες", σημείωσε.

Προσέθεσε πως είναι στο τραπέζι η συζήτηση για την "Πρωτοβουλία της Βιέννης", που αφορά ουσιαστικά σε εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων τα οποία λήγουν τα επόμενα χρόνια με νέα ομόλογα. "Η πρωτοβουλία της Βιέννης μας έχει δώσει θετικά μαθήματα", δήλωσε ο κ. Olli Rehn και συμπλήρωσε: "Η βασική ιδέα είναι να διατηρήσουν οι τράπεζες την έκθεσή τους (στην Ελλάδα) σε εθελοντική βάση".

Στη συνέντευξή του ο κ. Rehn έσπευσε να διευκρινίσει πως ο επικεφαλής του Eurogroup κ. Juncker "σίγουρα ξέρει γιατί μιλά", κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του τελευταίου ότι μια συμφωνία για το ελληνικό πρόβλημα μπορεί να είναι εφικτή εντός του μήνα. Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι δεν τίθεται επί τάπητος πρόταση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, γιατί θα δημιουργήσει ντόμινο στις ευρωπαϊκές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v