Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kroes: Η ευρωζώνη θα ζήσει και χωρίς την Ελλάδα

Η ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει ακόμη κι αν εκδιωχθεί η Ελλάδα, δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος Neelie Kroes, υποστηρίζοντας πως "το οικοδόμημα δεν θα καταρρεύσει".

Kroes: Η ευρωζώνη θα ζήσει και χωρίς την Ελλάδα
Η ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει ακόμη κι αν εκδιωχθεί η Ελλάδα, δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος Neelie Kroes σε συνέντευξή της.

Η αρμόδια επίτροπος ψηφιακής ατζέντας, η οποία επιβλέπει θέματα τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου, μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα Volkskrant, δήλωσε ότι σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας η ευρωζώνη δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα.

Όταν ένα μέλος φεύγει δεν σημαίνει ότι έχει πέσει κάποιος άνδρας στη θάλασσα, αναφέρει και εξηγεί: «Μπορεί να μην έχω επιλέξει τις σωστές λέξεις. Τι σημαίνει όταν βρίσκεται κάποιος άνθρωπος στη θάλασσα; Έλεγαν πάντα ότι εάν αφήσουμε μία χώρα να φύγει ή εάν ζητήσει μία χώρα να φύγει, τότε θα καταρρεύσει όλο το οικοδόμημα. Όμως, αυτό απλώς δεν είναι αλήθεια».

Η Ν. Kroes συμπλήρωσε μάλιστα ότι οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι κυβερνήσεις της Ολλανδίας και της Γερμανίας δεν θα μπορέσουν να πείσουν τους δικούς τους φορολογούμενους πολίτες για νέα δάνεια προς την Ελλάδα εάν δεν υπάρξουν αποδείξεις για την καλή πίστη των ηγετών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v