Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Δεν πιάνεται στόχος χρέους 120% του ΑΕΠ"

Ο Wolfgang Schaeuble παραδέχεται ότι με τα νέα μέτρα η Ελλάδα δεν θα πετύχει τον στόχο για χρέος 120% του ΑΕΠ το 2020 σύμφωνα με το Reuters. Επί τάπητος αναθεώρηση του στόχου στο 125% του ΑΕΠ.

Δεν πιάνεται στόχος χρέους 120% του ΑΕΠ
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με βουλευτές του κόμματός του, φέρεται να παραδέχεται πως τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν σε εκτροχιασμό των στόχων για την επίτευξη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους μέχρι το 2020.

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο βουλευτές από το συντηρητικό κόμμα της Γερμανίας, αποκαλύπτει ότι ο Wolfgang Scheuble αναγνωρίζει ότι με τα νέα μέτρα, το ελληνικό χρέος δεν θα υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020. "Ο Schaeuble είπε ότι τα τρέχοντα σχέδια θα οδηγήσουν σε μη επίτευξη του στόχου για μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020" αναφέρει ο βουλευτής στο Reuters. Άλλη πηγή του πρακτορείου αποκαλύπτει ότι με τα νέα μέτρα, η Ελλάδα το 2020 θα παρουσιάσει χρέος ύψους 136% του ΑΕΠ.

"Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος για μείωση του χρέους σε επίπεδα που το ΔΝΤ θεωρεί βιώσιμα, θεωρείται ανέφικτος μέχρι το 2020" αναφέρει το Reuters και συμπληρώνει: "υπάρχουν ενδείξεις ότι ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ είναι έτοιμοι να αποδεχθούν νέο στόχο στο 125% του ΑΕΠ"

Μέρκελ: Ανεξέλεγκτες οι συνέπειες χρεοκοπίας

Εάν αφήναμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, θα υπήρχαν ανεξέλεγκτες συνέπειες, τόνισε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας στη γερμανική Βουλή για το νέο πακέτο βοήθειας της χώρας.

Στις 27/2 θα συνεδριάσει η γερμανική Βουλή για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης

Η γερμανική Βουλή θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 27 Φεβρουαρίου για το ελληνικό πακέτο διάσωσης, δήλωσε ο Klaus Ernst, επικεφαλής του Αριστερού Κόμματος μετά τη συνάντηση με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, μεταδίδει το Reuters.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί συγκαλούνται οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία με θέμα το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.

Παράλληλα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Passauer Neue Presse, κάλεσε την Ελλάδα "να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της ». Επισήμανε δε ότι κάποια από τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα παραμένουν στα χαρτιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v